Mango Cake met Pure Chocolade
Deze heerlijke mango cake is een perfecte combinatie van zoete mango en rijke pure chocolade. De cake is luchtig en vol van smaak, ideaal voor een tropische traktatie. Serveer met kokosroom of vanillekwark voor een extra feestelijk accent.
Ingrediënten
-
200 gr.roomboter
-
200 gr.suiker
-
200 gr.bloem
-
1 tlbakpoeder
-
4 stukseieren
-
1 stuksrijpe mango
-
50 gr.pure chocolade
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
-
2
Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en pureer dit met een staafmixer of blender tot een gladde mangopuree.
-
3
Klop de boter en suiker in een keukenmachine (of met een mixer) tot een romig mengsel.
-
4
Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
-
5
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit rustig door het beslag.
-
6
Roer de mangopuree en de stukjes chocolade door het beslag.
-
7
Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
-
8
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
-
9
Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
-
10
Controleer met een satéprikker: komt hij er droog uit, dan is de cake klaar.
-
11
Laat afkoelen op een rooster voor je hem uit de vorm haalt.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in