Mexicaanse Salade Bowl🥫🥑🇲🇽
Een gezonde maaltijdsalade met vegetarisch gehakt en veel groente. Deze kleurrijke salade is rijk aan smaken en perfect voor een voedzame lunch of diner. De combinatie van avocado, zoete aardappel en een zelfgemaakte kwarksaus maakt het een heerlijk gerecht dat ook nog eens eenvoudig te bereiden is.
Ingrediënten
-
1 stuksavocado
-
200 gr.AH plantaardig rulgehakt
-
1 stukspaprika
-
1 stukszoete aardappel
-
140 gr.mais
-
130 gr.zwarte bonen
-
400 gr.tomatenblokjes uit blik
-
1 elchipotle
-
0.5 stuksburrito kruiden
-
100 gr.magere kwark
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksui
-
200 gr.ijsbergsla
-
1 stuksplatte peterselie
Aan de slag
-
1
Snijd de knoflook en de ui en bak deze aan.
-
2
Voeg het gehakt, de burritokruiden en de tomatenblokjes toe.
-
3
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
-
4
Snijd ook de paprika in blokjes en prak de avocado tot guacamole.
-
5
Bak in een andere pan de zoete aardappel met paprika poeder, komijn, cayenne, peper en zout tot deze gaar en krokant zijn.
-
6
Haal de zoete aardappel uit de pan en bak de paprika in dezelfde pan met dezelfde kruiden.
-
7
Voeg de mais en zwarte bonen toe aan het gehaktmengsel.
-
8
Maak de saus door de kwark op smaak te brengen met chipotle en hak er wat peterselie doorheen.
-
9
Gebruik de rest van de peterselie als extra topping.
-
10
Verdeel de ijsbergsla op een bord en voeg de zoete aardappel, paprika en het gehaktmengsel toe.
-
11
Doe er wat guacamole en de zelfgemaakte kwarksaus overheen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in