Mozzarella en Tomatenjam Salade
Een verfrissende salade met romige mozzarella, pittige tomatenjam en een knapperige mix van rucola en gemengde sla. Perfect als voorgerecht voor een diner.
Ingrediënten
-
5 bollenmozzarella
-
150 gr.rucola
-
150 gr.gemengde sla
-
2 elkappertjes
-
50 gr.geroosterde pijnboompitten
-
8 stukszwarte olijven
-
1 handjebasilicum
-
25 mlaceto balsamico bianco
-
1 elgroene pesto
-
0.5 elwitte basterdsuiker
-
3 elgoede olijfolie
-
100 gr.geleisuiker
-
50 mlaceto balsamico bianco
-
500 gr.tomaten in stukjes
-
1 tlItaliaanse kruidenmix (gedroogd)
Aan de slag
-
1
Breng alle ingrediënten voor de tomatenmarmelade aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Giet in een schone pot en bewaar in de koelkast.
-
2
Bedek 8 kommetjes met folie. Snijd dunne plakken van de mozzarella en bedek hiermee de kommen.
-
3
Meng de rucola en gemengde sla met de kappertjes, olijfolie, pesto, suiker en balsamico. Vul de kommen met de aangemaakte salade.
-
4
Keer de kommen om op een bord. Giet de tomatenmarmelade eroverheen en garneer met olijven, pijnboompitten en basilicum.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in