Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Mozzarella en Tomatenjam Salade

Een verfrissende salade met romige mozzarella, pittige tomatenjam en een knapperige mix van rucola en gemengde sla. Perfect als voorgerecht voor een diner.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Salade
Gemiddeld
Vegetarisch
Koken
Mozzarella en Tomatenjam Salade

Ingrediënten

8 personen
  • 5 bollen
    mozzarella
  • 150 gr.
    rucola
  • 150 gr.
    gemengde sla
  • 2 el
    kappertjes
  • 50 gr.
    geroosterde pijnboompitten
  • 8 stuks
    zwarte olijven
  • 1 handje
    basilicum
  • 25 ml
    aceto balsamico bianco
  • 1 el
    groene pesto
  • 0.5 el
    witte basterdsuiker
  • 3 el
    goede olijfolie
  • 100 gr.
    geleisuiker
  • 50 ml
    aceto balsamico bianco
  • 500 gr.
    tomaten in stukjes
  • 1 tl
    Italiaanse kruidenmix (gedroogd)

Aan de slag

  1. 1

    Breng alle ingrediënten voor de tomatenmarmelade aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Giet in een schone pot en bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Bedek 8 kommetjes met folie. Snijd dunne plakken van de mozzarella en bedek hiermee de kommen.

  3. 3

    Meng de rucola en gemengde sla met de kappertjes, olijfolie, pesto, suiker en balsamico. Vul de kommen met de aangemaakte salade.

  4. 4

    Keer de kommen om op een bord. Giet de tomatenmarmelade eroverheen en garneer met olijven, pijnboompitten en basilicum.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!