Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Msmen met spinazie & spicy kip

Msmen zijn Marokkaanse flatbreads die perfect zijn om te vullen. Deze versie met kruidige kip, spinazie en een frisse topping is een aanrader voor een stevig avondeten of lunch. Romig, spicy en kruidig tegelijk – echt comfort food in een msmen.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken, Koken
Msmen met spinazie & spicy kip

Ingrediënten

2 personen
  • 4 stuks
    Msmen
  • 1 handje
    babyspinazie
  • 4 el
    cottage cheese sweet chili
  • 350 gr.
    kipfiletblokjes
  • 2 tl
    kipkruiden
  • 2 tl
    knoflookpoeder
  • 1 tl
    zwarte peper
  • 1 tl
    kippenbouillonpoeder
  • 0.5 tl
    cayennepeper
  • 1 stuks
    rode ui
  • 0.5 stuks
    rode paprika
  • 50 ml
    ongeklopte slagroom
  • 45 gr.
    sweet chilisaus
  • 20 gr.
    ketjap manis
  • 10 gr.
    crispy chili oil
  • 1 scheutje
    knoflookolie
  • 50 ml
    Kookroom of slagroom

Aan de slag

  1. 1

    Verhit een scheut knoflookolie in een pan.

  2. 2

    Voeg de kipfiletblokjes toe samen met de kipkruiden, knoflookpoeder, zwarte peper, kippenbouillonpoeder, cayennepeper, gesnipperde ui en fijngesneden paprika. Bak dit ca. 5 minuten.

  3. 3

    Voeg de slagroom, chilisaus, ketjap en crispy chili oil toe. Roer goed door en laat nog een paar minuten sudderen tot de saus iets indikt.

  4. 4

    Bak ondertussen de Msmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Beleg elke Msmen met een handje verse spinazie en verdeel daar de spicy kip over.

  6. 6

    Maak af met een lepel cottage cheese sweet chili on top.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!