Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Noga Parfait met Rozenroom

Een heerlijke parfait met een mix van hazelnoten, pistachenoten en pijnboompitten, geserveerd met een subtiele rozenroom en granaatappelpitten.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 10 min
Gerecht
Gemiddeld
Au-bain-marie
Noga Parfait met Rozenroom

Ingrediënten

8 personen
  • 50 gr.
    hazelnoten
  • 50 gr.
    pistachenoten
  • 50 gr.
    pijnboompitten
  • 4 stuks
    eidooiers
  • 100 ml
    vloeibare honing
  • 350 ml
    slagroom
  • 150 ml
    slagroom
  • 1 el
    poedersuiker
  • 1 el
    rozenwater
  • 1 stuks
    granaatappel (pitten)

Aan de slag

  1. 1

    Rooster de hazelnoten, pistachenoten en pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Laat afkoelen en hak ze grof.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de honing in een kom au-bain-marie luchtig en romig. Laat het mengsel al roerend afkoelen.

  3. 3

    Klop 350 ml slagroom stijf en spatel daar het eimengsel en de noten door.

  4. 4

    Schenk dit mengsel in een met folie beklede vorm en laat minimaal 8 uur in de vriezer opstijven.

  5. 5

    Voor de rozenroom: Klop 150 ml slagroom met de poedersuiker en het rozenwater lobbig.

  6. 6

    Dompel de parfaitvorm even in heet water en haal het folie eraf. Snijd de parfait in leuke vormen en schep de rozenroom en granaatappelpitten erbij.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!