Noga Pudding met Amandelen
Een heerlijke pudding met een knapperige nougat van geroosterde amandelen, perfect als dessert voor een speciale gelegenheid.
Ingrediënten
-
150 gr.suiker
-
40 gr.geroosterde en gehakte blanke amandelen
-
1 tlroomboter
-
2 stuksgrote eieren, gesplitst
-
50 gr.suiker
-
100 mlmelk
-
5 velwitte gelatine
-
250 gr.room
-
1 zakjevanillesuiker
Aan de slag
-
1
Laat de suiker op matig vuur karamelliseren zonder te roeren. Voeg de boter en amandelen toe en giet het mengsel uit op bakpapier. Snijd het in repen als het nog lauwwarm is.
-
2
Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Ontvet de kom en garde met citroen en klop de eiwitten stijf met vanillesuiker.
-
3
Klop in een pan de melk met eidooiers en suiker en laat het op matig vuur langzaam binden. Roer vaak en zorg dat het niet heter wordt dan 72 graden. Laat het vooral niet koken.
-
4
Haal de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Roer af en toe tot het lobbig wordt. Spatel daarna de slagroom en de eiwitten erdoor en voeg op het laatst de kleine stukjes nougat toe. Bewaar wat stukjes voor garnering.
-
5
Spoel de puddingvorm met wat eiwit, giet alles erin en laat het 3 uur koelen voor gebruik.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in