Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Noga Pudding met Amandelen

Een heerlijke pudding met een knapperige nougat van geroosterde amandelen, perfect als dessert voor een speciale gelegenheid.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 30 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken
Noga Pudding met Amandelen

Ingrediënten

4 personen
  • 150 gr.
    suiker
  • 40 gr.
    geroosterde en gehakte blanke amandelen
  • 1 tl
    roomboter
  • 2 stuks
    grote eieren, gesplitst
  • 50 gr.
    suiker
  • 100 ml
    melk
  • 5 vel
    witte gelatine
  • 250 gr.
    room
  • 1 zakje
    vanillesuiker

Aan de slag

  1. 1

    Laat de suiker op matig vuur karamelliseren zonder te roeren. Voeg de boter en amandelen toe en giet het mengsel uit op bakpapier. Snijd het in repen als het nog lauwwarm is.

  2. 2

    Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Ontvet de kom en garde met citroen en klop de eiwitten stijf met vanillesuiker.

  3. 3

    Klop in een pan de melk met eidooiers en suiker en laat het op matig vuur langzaam binden. Roer vaak en zorg dat het niet heter wordt dan 72 graden. Laat het vooral niet koken.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Roer af en toe tot het lobbig wordt. Spatel daarna de slagroom en de eiwitten erdoor en voeg op het laatst de kleine stukjes nougat toe. Bewaar wat stukjes voor garnering.

  5. 5

    Spoel de puddingvorm met wat eiwit, giet alles erin en laat het 3 uur koelen voor gebruik.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!