Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Oosterse Gehaktbowl met Pittige Rijst en Haricots Verts

Deze Oosterse Gehaktbowl is een smaakvolle combinatie van kruidig rundergehakt, pittige rijst en knapperige haricots verts. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en perfect voor een doordeweekse maaltijd. Serveer met een luchtig roerei en gefrituurde uitjes voor een extra crunch.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Rijst
Gemiddeld
Bakken, Koken
Oosterse Gehaktbowl met Pittige Rijst en Haricots Verts

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gr.
    rundergehakt
  • 1 stuks
    zoete ui
  • 1 stuks
    sjallot
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 2 stuks
    tenen ingelegde Kesbeke-knoflook
  • 1 el
    Kesbeke zoet-zure sambal
  • 1 el
    kruidige ketjap
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 tl
    gemberpuree
  • 1 tl
    serehpuree
  • 1 tl
    Five Spices-kruiden
  • 1 tl
    Sweet Apple
  • 1 tl
    hot & smokey paprikapoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    sambal badjak
  • 200 gr.
    rijst
  • 1 el
    ketjap
  • 1 stuks
    runderbouillonblokje
  • 1 tl
    smokey hot paprikapoeder
  • 1 tl
    vissaus
  • 1 el
    gembersiroop
  • 1 el
    arachideolie
  • 200 gr.
    haricots verts
  • 1 tl
    sambal badjak
  • 1 teen
    verse Franse knoflook
  • 2 stuks
    eieren
  • 1 handje
    gefrituurde uitjes

Aan de slag

  1. 1

    Snipper de ui, sjalot en rode paprika in kleine blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje pittige olijfolie in een ruime koekenpan of wok.

  3. 3

    Fruit de ui, sjalot en paprika tot ze glazig zijn. Voeg op het einde de ingelegde knoflook toe.

  4. 4

    Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

  5. 5

    Voeg alle kruiden, sambals, puree’s, ketjap en sesamolie toe.

  6. 6

    Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed intrekken. Proef en breng eventueel verder op smaak.

  7. 7

    Kook de rijst in ruim water.

  8. 8

    Voeg tijdens het koken de ketjap, het verkruimelde bouillonblokje, paprikapoeder, vissaus, gembersiroop en arachideolie toe.

  9. 9

    Roer af en toe door en laat de rijst na het koken even rusten met de deksel op de pan.

  10. 10

    Kook de haricots verts beetgaar in licht gezouten water.

  11. 11

    Bak ze daarna kort in een koekenpan met een beetje olie, de sambal badjak en het fijngesneden teentje knoflook.

  12. 12

    Kluts de eieren en bak ze tot een luchtig roerei.

  13. 13

    Serveer het gerecht met wat gefrituurde uitjes bovenop voor extra crunch.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!