Oosterse Witvis met Komkommerpakketjes en Kikkoman Gelei
Een verfijnd gerecht van stevige witvis geserveerd met komkommerpakketjes gevuld met wakame, een gelei van Kikkoman en een frisse yoghurtdressing. Perfect voor een bijzondere gelegenheid.
Ingrediënten
-
600 gr.witvis (zeewolf, zeeduivel of heilbotfilet)
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
-
1 tllimoenrasp
-
50 gr.gemengd sesamzaad
-
50 mlKikkoman sojasaus
-
80 mlwater
-
50 mlzoete ketjap
-
20 mlgembersiroop
-
3 gr.agar
-
2 stukskomkommers
-
100 mlsushi azijn
-
10 gr.wasabipasta
-
200 gr.wakame
-
100 gr.volle yoghurt
-
paar druppelslimoensap
-
paar druppelssesamolie
-
1 tlwitte basterdsuiker
-
1 handjeoosterse slasoorten (zoals jonge paksoi, koriander, taugé, limoencress)
Aan de slag
-
1
Kook 100 ml water, 100 ml sushi azijn, 10 gr wasabi en 20 ml gembersiroop even op en laat afkoelen. Snijd of schaaf de komkommers in 36 linten van ongeveer 15 cm en leg ze 3 uur in de marinade.
-
2
Maak de Kikkoman gelei door 50 ml Kikkoman, 50 ml ketjap, 80 ml water en 20 ml gembersiroop aan de kook te brengen. Roer er 3 gr agar door en laat even doorkoken. Giet in een plastic bakje en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
-
3
Rooster 50 gr gemengd sesamzaad en laat afkoelen.
-
4
Maak 3 komkommerpakketjes per persoon: Hak de wakame heel fijn en laat uitlekken. Leg telkens 2 linten haaks op elkaar, leg er wat wakame op en vouw een vierkantje.
-
5
Maak de dressing van yoghurt, sesamolie, zout, peper, limoensap en basterdsuiker. Doe in een spuitflesje.
-
6
Snijd de witvis in blokjes van 4x4 cm, bestrooi met peper, zout en limoenrasp. Bebloem aan één zijde en bak deze zijde aan in wat boter. Laat op laag vuur met deksel op de pan nog even bakken tot net gaar.
-
7
Leg de paksoi/taugé in een zeef en overgiet met kokend water.
-
8
Serveren: Leg de witvisblokjes op een bord; schik het rettichlint er speels doorheen. Leg de in kleine blokjes gesneden gelei ertussen, evenals de komkommerpakketjes en de verschillende slasoorten/kruiden. Maak af met wat yoghurtdressing en op de witvis wat gemengd sesamzaad.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in