Orzo met Aubergine, Courgette en Cottage Cheese🍆🫒🥫
Deze vega orzo is een smaakvolle combinatie van groente en cottage cheese, perfect voor een gezonde maaltijd. De toevoeging van harissa en olijven zorgt voor een extra smaakdimensie. Een aanrader voor liefhebbers van groentegerechten!
Ingrediënten
-
150 gr.orzo
-
1 handjedille
-
200 gr.cottage cheese
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksrode ui
-
1 stukscourgette
-
1 stuksaubergine
-
400 gr.tomaten uit blik
-
0.5 stuksbouillon blokje
-
1 elharissa
-
50 gr.zwarte olijven
Aan de slag
-
1
Snijd de knoflook en de ui. Rasp de aubergine en snijd de courgette in blokjes.
-
2
Bak in een hapjespan de knoflook en ui en voeg hier de courgette aan toe.
-
3
Zet een pannetje op met bouillonwater.
-
4
Wanneer de courgette aan het garen is, voeg je de orzo toe met 2 eetlepels bouillonwater.
-
5
Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en voeg gedurende het koken meer bouillon toe, totdat de orzo gaar is.
-
6
Maak de topping door de dille, cottage cheese en peper en zout te mengen. Voeg nu ook de geraspte aubergine toe aan de orzo.
-
7
Snijd de olijven klein en voeg deze toe wanneer je orzo bijna klaar is, samen met een eetlepel harissa, peper, zout en chilivlokken.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in