Skip to content
Jente Een recept van Jente

Orzo met Aubergine, Courgette en Cottage Cheese🍆🫒🥫

Deze vega orzo is een smaakvolle combinatie van groente en cottage cheese, perfect voor een gezonde maaltijd. De toevoeging van harissa en olijven zorgt voor een extra smaakdimensie. Een aanrader voor liefhebbers van groentegerechten!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Pasta
Makkelijk
Vegetarisch
Bakken, Koken
Orzo met Aubergine, Courgette en Cottage Cheese🍆🫒🥫

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gr.
    orzo
  • 1 handje
    dille
  • 200 gr.
    cottage cheese
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    rode ui
  • 1 stuks
    courgette
  • 1 stuks
    aubergine
  • 400 gr.
    tomaten uit blik
  • 0.5 stuks
    bouillon blokje
  • 1 el
    harissa
  • 50 gr.
    zwarte olijven

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de knoflook en de ui. Rasp de aubergine en snijd de courgette in blokjes.

  2. 2

    Bak in een hapjespan de knoflook en ui en voeg hier de courgette aan toe.

  3. 3

    Zet een pannetje op met bouillonwater.

  4. 4

    Wanneer de courgette aan het garen is, voeg je de orzo toe met 2 eetlepels bouillonwater.

  5. 5

    Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en voeg gedurende het koken meer bouillon toe, totdat de orzo gaar is.

  6. 6

    Maak de topping door de dille, cottage cheese en peper en zout te mengen. Voeg nu ook de geraspte aubergine toe aan de orzo.

  7. 7

    Snijd de olijven klein en voeg deze toe wanneer je orzo bijna klaar is, samen met een eetlepel harissa, peper, zout en chilivlokken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!