Skip to content

Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Deze ovenschotel met bloemkool en broccoli is een heerlijke en hartige maaltijd, perfect voor een gezellig diner. De combinatie van spekjes, eieren, slagroom en oude kaas zorgt voor een romige en smaakvolle schotel. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een mooie mix van groenten, ideaal voor een gezonde maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Ovenschotel
Gemiddeld
Bakken
Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Ingrediënten

4 personen
  • 1 stuks
    bloemkool
  • 1 stuks
    broccoli
  • 250 gr.
    spekjes
  • 4 stuks
    eieren
  • 50 ml
    slagroom
  • 200 gr.
    oude kaas
  • 2 el
    Italiaanse kruiden

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de bloemkool en broccoli in mooie eetbare roosjes.

  2. 2

    Kook de roosjes in een pan met water en wat zout gedurende 6 minuten.

  3. 3

    Giet de groenten af en zet ze weg.

  4. 4

    Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes uit zonder extra vet.

  5. 5

    Meng de spekreepjes, inclusief het vet, door de bloemkool en broccoli.

  6. 6

    Verdeel het mengsel in een ingevette ovenschaal.

  7. 7

    Snijd 3 lente-uitjes in ringetjes en verdeel deze over de groenten.

  8. 8

    Klop de eieren los met de slagroom en Italiaanse kruiden.

  9. 9

    Verdeel de helft van de kaas over de groenten.

  10. 10

    Giet het eimengsel over de groenten en verdeel de rest van de kaas erover.

  11. 11

    Verwarm de oven voor op 175 graden en gratineer de schotel gedurende 30 minuten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!