Pad Thai met Krokante Kip
Deze Pad Thai met krokante kip is een smaakexplosie van pittige, knapperige en kruidige smaken, vol met verse groenten. Perfect voor een weekendmaaltijd en ook heerlijk als restje de volgende dag.
Ingrediënten
-
250 gr.noodles
-
400 gr.kipdijfilet
-
400 gr.Thaise wokgroente
-
4 stukslente-ui
-
4 stuksteentjes knoflook
-
1 stukslimoen
-
6 stukslimoenblaadjes
-
2 stukseieren
-
1 stuksrode peper
-
1 stuksrode ui
-
1 handjekoriander
-
1 handjepinda's
-
2 elsojasaus
-
2 elketjap manis
-
3 elsesamolie
-
2 elvissaus
-
2 elgembersiroop
-
4 elpindakaas
-
1 snufjemaïzena
Aan de slag
-
1
Maak de marinade door sojasaus, sesamolie, vissaus, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, limoenblaadjes, pindakaas en het sap van de limoen te mixen.
-
2
Meng de kip met de marinade en zet deze even in de koelkast.
-
3
Houd een beetje marinade achter voor de wokgroente.
-
4
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud af en meng met een beetje sesamolie.
-
5
Verhit olie in de wok en fruit de ui, knoflook en rode peper.
-
6
Voeg de wokgroente toe en schep om.
-
7
Schuif de groente naar één kant van de pan en voeg de eieren toe, roer tot scrambled eggs.
-
8
Meng de eieren met de groente.
-
9
Voeg sap en rasp van 1 limoen en de rest van de marinade toe, gevolgd door de noodles.
-
10
Wok alles samen en proef of er nog iets bij moet.
-
11
Houd het warm.
-
12
Haal de kip uit de koelkast, verwijder uit de marinade en strooi er maïzena over.
-
13
Schud goed zodat alle kip bedekt is met maïzena.
-
14
Verhit olie in de pan en bak de kip in porties krokant.
-
15
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
-
16
Serveer de Pad Thai op een schaal, met de krokante kip, pinda's, lente-ui en koriander erover.
-
17
Serveer met een limoentje en geniet!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in