Skip to content
Jente Een recept van Jente

Parelcouscous met Garnalen en Harissa🥫🦐🌿

Een gezond en smaakvol avondeten met parelcouscous, garnalen en een pittige harissa-tomatensaus. Dit gerecht is perfect voor een frisse topping met kwark en peterselie, en kan optioneel worden afgemaakt met feta en granaatappelpitjes.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Bowl
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Grillen, Koken
Parelcouscous met Garnalen en Harissa🥫🦐🌿

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gr.
    parelcouscous
  • 400 gr.
    tomaten uit blik
  • 0.5 stuks
    courgette
  • 3 el
    milde harissa
  • 1 tl
    honing
  • 3 el
    magere kwark
  • 225 gr.
    diepvries garnalen
  • 1 handje
    peterselie
  • 1 stuks
    sjalo
  • 3 teen
    knoflook
  • 0.5 stuks
    bouillon blokje

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de knoflook en de sjalot. Snijd de courgette in plakjes.

  2. 2

    Gril de courgette met peper, zout en paprikakruiden.

  3. 3

    Bak met wat olie en 1 teentje knoflook de garnalen, voeg hier de honing en 1 eetlepel harissa aan toe.

  4. 4

    Kook de parelcouscous in de bouillon.

  5. 5

    Haal de garnalen uit de pan en fruit in dezelfde pan de overige knoflook en sjalot aan.

  6. 6

    Voeg de tomatenblokjes en de harissa hieraan toe.

  7. 7

    Wanneer de parelcouscous klaar is, voeg je deze ook bij de harissa-tomatensaus.

  8. 8

    Maak met de kwark, peper, zout, fijngehakte peterselie en wat knoflook een fris sausje.

  9. 9

    Serveer de parelcouscous met de gegrilde courgette, garnalen en het kwarksausje.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!