Parelcouscous met Garnalen en Harissa🥫🦐🌿
Een gezond en smaakvol avondeten met parelcouscous, garnalen en een pittige harissa-tomatensaus. Dit gerecht is perfect voor een frisse topping met kwark en peterselie, en kan optioneel worden afgemaakt met feta en granaatappelpitjes.
Ingrediënten
-
150 gr.parelcouscous
-
400 gr.tomaten uit blik
-
0.5 stukscourgette
-
3 elmilde harissa
-
1 tlhoning
-
3 elmagere kwark
-
225 gr.diepvries garnalen
-
1 handjepeterselie
-
1 stukssjalo
-
3 teenknoflook
-
0.5 stuksbouillon blokje
Aan de slag
-
1
Snijd de knoflook en de sjalot. Snijd de courgette in plakjes.
-
2
Gril de courgette met peper, zout en paprikakruiden.
-
3
Bak met wat olie en 1 teentje knoflook de garnalen, voeg hier de honing en 1 eetlepel harissa aan toe.
-
4
Kook de parelcouscous in de bouillon.
-
5
Haal de garnalen uit de pan en fruit in dezelfde pan de overige knoflook en sjalot aan.
-
6
Voeg de tomatenblokjes en de harissa hieraan toe.
-
7
Wanneer de parelcouscous klaar is, voeg je deze ook bij de harissa-tomatensaus.
-
8
Maak met de kwark, peper, zout, fijngehakte peterselie en wat knoflook een fris sausje.
-
9
Serveer de parelcouscous met de gegrilde courgette, garnalen en het kwarksausje.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in