Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Pasta met mosselen en spinaziepesto

Deze heerlijke pasta met mosselen en spinaziepesto is een smaakvolle combinatie van verse ingrediënten. De romige pesto van spinazie en basilicum, samen met de sappige mosselen en pappardelle, zorgt voor een perfect gerecht voor een gezellige avond. Serveer met een glas droge witte wijn en stokbrood voor een complete maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Pasta
Gemiddeld
Bakken, Koken
Pasta met mosselen en spinaziepesto

Ingrediënten

4 personen
  • 1 handje
    verse spinazie
  • 1 handje
    verse basilicumblaadjes
  • 50 gr.
    Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 gr.
    pijnboompitten
  • 150 ml
    olijfolie (extra vierge)
  • 200 gr.
    pappardelle pasta
  • 200 gr.
    verse spinazie
  • 300 gr.
    gekookte mosselen (zonder schelp)
  • 1 stuks
    grote ui
  • 2 stuks
    teen (knoflook)
  • 1 scheutje
    olijfolie (om in te bakken)
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper

Aan de slag

  1. 1

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Doe de basilicumblaadjes, spinazie, Parmezaanse kaas en olijfolie in een hoge maatbeker.

  3. 3

    Voeg de geroosterde pijnboompitten toe.

  4. 4

    Mix alles met een staafmixer tot een gladde, romige pesto.

  5. 5

    Breng op smaak met een snufje zout en peper.

  6. 6

    Breng een ruime pan water met zout aan de kook.

  7. 7

    Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 7 minuten al dente).

  8. 8

    Giet af en bewaar eventueel een paar eetlepels kookvocht.

  9. 9

    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  10. 10

    Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan of wok.

  11. 11

    Bak de mosselen kort aan op middelhoog vuur.

  12. 12

    Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

  13. 13

    Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut (niet bruin laten worden).

  14. 14

    Voeg de verse spinazie toe en laat deze kort slinken.

  15. 15

    Voeg de afgegoten pasta bij de mosselen en spinazie in de pan.

  16. 16

    Schep er de spinaziepesto doorheen.

  17. 17

    Meng alles goed zodat de pasta mooi bedekt is met de pesto.

  18. 18

    Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe als de saus iets te dik is.

  19. 19

    Serveer de pasta direct op warme borden.

  20. 20

    Bestrooi met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en een paar blaadjes basilicum voor de afwerking.

  21. 21

    Serveer met een stukje stokbrood en een glas droge witte wijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!