Skip to content
Bart en Karen Een recept van Bart en Karen

Pasta met Philadelphia en gerookte zalm

Pasta met Philadelphia en gerookte zalm, zo'n gedoeloos gerecht ... Het staat in no time op tafel. Perfect voor die avonden waarop je snel iets wilt maken, maar toch zin hebt in iets dat nét even specialer aanvoelt.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Pasta
Makkelijk
Fitfood
Koken
Pasta met Philadelphia en gerookte zalm

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gr.
    Pasta (bijvoorbeeld tagliatelli, spaghetti of penne)
  • 150 gr.
    Gerookte zalm (in fijne reepjes gesneden)
  • 150 gr.
    Philadelphiakaas (of andere roomkaas)
  • 1 stuks
    Kleine ui of sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 teen
    Knoflook (fijngehakt)
  • 1 scheutje
    Kookroom of volle melk (optioneel voor extra romigheid)
  • naar smaak
    Citroensap
  • 1 handje
    Verse dille of bieslook (optioneel)
  • 1 handje
    Peterselie (optioneel)
  • 1 snufje
    Zeezout
  • 1 snufje
    Zwarte peper
  • 1 scheutje
    Olijfolie

Aan de slag

  1. 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht.

  2. 2

    Terwijl de pasta kookt, fruit je een fijngesnipperde ui en een teentje knoflook in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

  3. 3

    Voeg vervolgens de Philadelphia toe en laat die rustig smelten tot je een romige saus hebt. Wil je het wat smeuïger, dan kun je er een scheutje kookroom of volle melk doorheen roeren.

  4. 4

    Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout (optioneel aangezien gerookte zalm al zout is op zich).

  5. 5

    Snijd de gerookte zalm in reepjes en roer die kort door de saus zodat ze net warm worden, maar niet te gaar. Voeg daarna de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar.

  6. 6

    Als de saus iets te dik is, kun je een lepeltje van het pastakookwater toevoegen om het geheel wat losser te maken.

  7. 7

    Serveer direct, eventueel met wat verse dille, peterselie of bieslook bovenop, en geniet!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!