Pasta met Philadelphia en gerookte zalm
Pasta met Philadelphia en gerookte zalm, zo'n gedoeloos gerecht ... Het staat in no time op tafel. Perfect voor die avonden waarop je snel iets wilt maken, maar toch zin hebt in iets dat nét even specialer aanvoelt.
Ingrediënten
-
200 gr.Pasta (bijvoorbeeld tagliatelli, spaghetti of penne)
-
150 gr.Gerookte zalm (in fijne reepjes gesneden)
-
150 gr.Philadelphiakaas (of andere roomkaas)
-
1 stuksKleine ui of sjalot (fijngesnipperd)
-
1 teenKnoflook (fijngehakt)
-
1 scheutjeKookroom of volle melk (optioneel voor extra romigheid)
-
naar smaakCitroensap
-
1 handjeVerse dille of bieslook (optioneel)
-
1 handjePeterselie (optioneel)
-
1 snufjeZeezout
-
1 snufjeZwarte peper
-
1 scheutjeOlijfolie
Aan de slag
-
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht.
-
2
Terwijl de pasta kookt, fruit je een fijngesnipperde ui en een teentje knoflook in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
-
3
Voeg vervolgens de Philadelphia toe en laat die rustig smelten tot je een romige saus hebt. Wil je het wat smeuïger, dan kun je er een scheutje kookroom of volle melk doorheen roeren.
-
4
Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout (optioneel aangezien gerookte zalm al zout is op zich).
-
5
Snijd de gerookte zalm in reepjes en roer die kort door de saus zodat ze net warm worden, maar niet te gaar. Voeg daarna de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar.
-
6
Als de saus iets te dik is, kun je een lepeltje van het pastakookwater toevoegen om het geheel wat losser te maken.
-
7
Serveer direct, eventueel met wat verse dille, peterselie of bieslook bovenop, en geniet!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in