Pastasalade met gegrilde kip, bacon en rucola
Een frisse en hartige salade – perfect als hoofdgerecht op een zomerse dag of als bijgerecht bij de barbecue. Deze pastasalade combineert de smaken van gegrilde kip, krokante bacon en verse groenten, wat zorgt voor een heerlijke en voedzame maaltijd.
Ingrediënten
-
150 gr.pasta
-
1 stukskomkommer
-
8 stuksTasty Tom tomaatjes
-
100 gr.baconreepjes
-
100 gr.rucola
-
200 gr.kippendij
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tltijm
-
1 tlrozemarijn
-
1 tlbasilicum
-
1 tlsalie
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 elolijfolie
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
Aan de slag
-
1
Snijd de kippendij in blokjes van ongeveer 1 cm.
-
2
Meng de kip met de kruiden (paprikapoeder, tijm, rozemarijn, basilicum, salie en korianderpoeder).
-
3
Voeg eventueel een eetlepel olijfolie, zout en peper toe voor extra smaak.
-
4
Laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
-
5
Verhit een grillpan of barbecue.
-
6
Bak of grill de kipblokjes goudbruin en gaar (ongeveer 8–10 minuten).
-
7
Laat daarna iets afkoelen.
-
8
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 8 minuten tot al dente).
-
9
Giet af, spoel kort met koud water en laat volledig afkoelen.
-
10
Snijd de komkommer in halve maantjes.
-
11
Snijd de tomaatjes in kwarten.
-
12
Bak de baconreepjes krokant in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen.
-
13
Meng de afgekoelde pasta, kip, komkommer, tomaat, bacon en rucola in een grote kom.
-
14
Breng eventueel op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in