Pepernoot Chocolade Madeleines🍪🍫🎁
Deze schattige pepernoot madeleines zijn heerlijk om te bakken tijdens Sinterklaas! De combinatie van madeleines en pepernoten, samen met een dip in chocolade, maakt ze extra speciaal. Versier ze met extra pepernoten voor een feestelijk effect.
Ingrediënten
-
1 stuksei
-
50 gr.suiker
-
60 gr.roomboter
-
75 gr.zelfrijzend bakmeel
-
0.5 tlvanille extract
-
2 tlkoek en speculaas kruiden
-
50 gr.kruidnoten
-
50 gr.chocolade
Aan de slag
-
1
Mix de eieren en suiker 5 minuten tot het mengsel een witte kleur heeft.
-
2
Smelt de roomboter in een pannetje en laat deze even afkoelen. Zeef de bloem.
-
3
Voeg de roomboter en bloem toe aan het mengsel en mix dit tot een geheel.
-
4
Hak de pepernoten ongeveer in vieren en zet een beetje apart voor de versiering.
-
5
Voeg de vanille extract, koek en speculaas kruiden, een snuf zout en de pepernoten toe aan het beslag en zet het minimaal 1-2 uur in de koelkast.
-
6
Verwarm de oven op 200 graden en vet de madeleine bakvorm in.
-
7
Verdeel het beslag over de vorm, ze hoeven niet helemaal vol want de madeleines gaan nog rijzen.
-
8
Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
-
9
Laat de madeleines afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
-
10
Dip de madeleines in de chocolade en leg ze op een bakpapiertje. Top ze af met stukjes pepernoot.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in