Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Perfecte Eiwit Meringues

Maak deze luchtige en knapperige meringues met slechts een paar ingrediënten. Ideaal als zoete traktatie of als basis voor desserts.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 90 min
Gebak
Makkelijk
Glutenvrij, Vegetarisch
Oven
Perfecte Eiwit Meringues

Ingrediënten

4 personen
  • 4 stuks
    eiwitten
  • 150 gr.
    fijne tafelsuiker
  • 1 tl
    blanke azijn
  • 1 tl
    maïzena

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op maximaal 100 graden Celsius.

  2. 2

    Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot ze bijna stijf zijn en pieken vormen.

  3. 3

    Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot er weer pieken worden gevormd.

  4. 4

    Los de maïzena op in de azijn en voeg dit toe aan de eiwitten. Blijf kloppen tot de eiwitten stevig zijn.

  5. 5

    Spuit de eiwitmassa in de gewenste vorm op bakpapier dat bestoven is met maïzena.

  6. 6

    Bak de meringues 75-90 minuten in de oven.

  7. 7

    Laat de meringues afkoelen in de uitgeschakelde oven. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!