Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Pesto met Kalfsbiefstuk van de Kamado

Dit heerlijke recept combineert malse kalfsbiefstuk met een zelfgemaakte pesto van geroosterde pijnboompitten, verse basilicum en Parmezaanse kaas. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie, geserveerd met geroosterde groenten of een frisse salade.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 15 min
Gerecht
Gemiddeld
Pesto met Kalfsbiefstuk van de Kamado

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gr.
    kalfsbiefstuk
  • 100 gr.
    pijnboompitten
  • 100 gr.
    Parmezaanse kaas
  • 100 gr.
    verse basilicumblaadjes
  • 100 ml
    olijfolie
  • naar smaak
    witte peper
  • naar smaak
    zeezout
  • naar smaak
    Zeezout
  • naar smaak
    Zwarte peper

Aan de slag

  1. 1

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.

  2. 2

    Doe de geroosterde pijnboompitten, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie in een maatbeker.

  3. 3

    Pureer met een staafmixer tot een gladde pesto en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra olijfolie.

  4. 4

    Haal de kalfsbiefstuk 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en dep het vlees droog.

  5. 5

    Bestrooi de kalfsbiefstuk rondom met witte peper en zeezout.

  6. 6

    Verwarm de Kamado tot 160°C en stel in voor indirect grillen.

  7. 7

    Leg de kalfsbiefstuk op het rooster en sluit het deksel. Bak het vlees ongeveer 15 minuten tot de kerntemperatuur 62°C is.

  8. 8

    Haal het vlees van de Kamado en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  9. 9

    Snijd de kalfsbiefstuk in dunne plakjes en verdeel het over 4 borden.

  10. 10

    Lepel er royaal wat huisgemaakte pesto over of serveer deze apart in een schaaltje.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!