Pinsa met burrata, courgette en verse pesto op de Ofyr
Een krokante pinsa van de Ofyr, belegd met romige burrata, gegrilde courgettelinten en een verse pesto van geroosterde pijnboompitten en basilicum. De pizza-oven boven het vuur zorgt voor een perfecte, licht rokerige bodem... een zomers Italiaans gerecht met een pure, frisse smaak.
Ingrediënten
-
1 stuksPinsabodem (kant-en-klaar)
-
1 stuksBurrata
-
1 stuksCourgette
-
1 scheutjeOlijfolie
-
1 snufjeZwarte peper en zout
-
1 handjeVerse basilicumblaadjes
-
1 teenKnoflook
-
30 gr.Geroosterde pijnboompitten
-
30 gr.Geraspte Parmezaanse kaas
-
4 elOlijfolie
-
1 snufjePeper
-
1 stuksRicotta
Aan de slag
-
1
Steek de Ofyr aan en laat een mooie gloeiende houtskoollaag ontstaan. Zet de pizza-oven bovenop de plaat en laat die opwarmen tot 220°C - 250°C.
-
2
Rooster de pijnboompitten kort op de buitenrand van de Ofyrplaat tot ze goudbruin zijn. (Let op! Ze kleuren snel!)
-
3
Doe vervolgens de basilicum, knoflook, geroosterde pijnboompitjes, parmezaanse kaas en olijfolie een keukenmachine of vijzel.
-
4
Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper.
-
5
Snijd de courgette met een dunschiller in lange linten.
-
6
Sprenkel er wat olijfolie over.
-
7
Grill ze op de hete plaat van de Ofyr, ongeveer 1 minuut per kant tot ze zacht en lichtbruin zijn.
-
8
Kruid met wat zwarte peper en zout.
-
9
Bestrijk de pinsabodem licht met olijfolie.
-
10
Leg de pinsabodem op een pizzasteen in de pizza-oven.
-
11
Bak de pinsa 5 minuten tot de bodem krokant en goudbruin is.
-
12
Haal de pinsa uit de oven en smeer royaal ricotta uit.
-
13
Smeer vervolgens bovenop de ricotta de verse pesto.
-
14
Verdeel de gegrilde courgettelinten erover.
-
15
Scheur de burrata in stukken en leg die erbovenop.
-
16
Werk af met verse basilicumblaadjes, zwarte peper en scheutje olijfolie.
-
17
Serveer meteen!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in