Pittige Surinaamse Kippasteitjes
Deze pittige kippasteitjes zijn een ware traktatie en een groot succes bij iedereen die ze proeft. Met een vulling van kip, uien, knoflook en een pittige saus, omhuld met knapperig bladerdeeg, zijn ze perfect als borrelhapje of snack. Je kunt ze gemakkelijk van tevoren maken en zelfs invriezen voor later gebruik.
Ingrediënten
-
1 stuksgrote kipfilet
-
2 stuksrode uien
-
4 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksdoperwtjes en worteltjes
-
1 elkappertjes
-
4 elKetjap manis
-
1 stukssambal
-
1 stukseigeel
-
1 elolie of boter
-
10 stuksdiepvries bladerdeeg
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
-
2
Bak de blokjes kipfilet in een beetje olie of boter tot ze bruin zijn.
-
3
Voeg de gesnipperde uien en geperste knoflook toe en bak even mee.
-
4
Voeg de kappertjes en doperwtjes/worteltjes toe.
-
5
Voeg de Ketjap en sambal toe en proef het mengsel.
-
6
Voeg eventueel meer sambal of Ketjap toe naar smaak.
-
7
Laat het mengsel afkoelen.
-
8
Leg een beetje van het mengsel op een plakje bladerdeeg.
-
9
Vouw de punten naar elkaar toe tot een envelop en plak vast met losgeklopt eigeel.
-
10
Kwast de pakketjes in met eigeel.
-
11
Leg de pasteitjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
-
12
Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in