Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Pokébowl met popcorn chicken

Deze pokébowl met krokante popcorn chicken is een fris en een beetje spicy gerecht dat er indrukwekkend uitziet, maar eenvoudig te maken is. Perfect voor doordeweeks, met een combinatie van sushirijst, avocado en diverse toppings.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Bowl
Makkelijk
Bakken, Koken
Pokébowl met popcorn chicken

Ingrediënten

1 personen
  • 100 gr.
    sushirijst
  • 125 gr.
    popcorn chicken
  • 1 stuks
    avocado
  • 1 stuks
    bosui
  • 1 el
    sesamzaadjes
  • 1 el
    gebakken uitjes
  • 50 gr.
    wasabi zeewier snack
  • 1 el
    rijstazijn
  • 0.5 el
    suiker
  • 1 snufje
    zout
  • 1 el
    Japanse mayo
  • 1 el
    wasabi mayo

Aan de slag

  1. 1

    Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. 2

    Meng de gekookte rijst met rijstazijn, suiker en zout en laat even afkoelen.

  3. 3

    Bak de popcorn chicken 10 minuten in de airfryer op 200°C tot ze goudbruin en krokant zijn.

  4. 4

    Bouw je bowl: begin met de rijst, verdeel daar de popcorn chicken en avocado over.

  5. 5

    Maak af met bosui, sesamzaadjes, gebakken uitjes en de verkruimelde wasabi-zeewier.

  6. 6

    Tot slot een swirl van Japanse mayo en wasabi mayo erover en klaar is je pokébowl!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!