Pokébowl met speklap, mango, avocado en wasabimayonaise
Deze heerlijke pokébowl combineert de smaken van gemarineerde speklap met frisse mango, romige avocado en knapperige komkommer, afgemaakt met een pittige wasabimayonaise. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
4 stuksspeklappen
-
1 elketjap
-
1 tlChinese five spices
-
1 tlgemberpoeder
-
1 tlsojasaus
-
400 gr.rijst
-
200 gr.sojabonen
-
1 stuksrijpe mango
-
2 stuksrijpe avocado’s
-
1 stukskomkommer
-
1 stuksedammerbonen
-
1 tlwasabipasta
-
1 stuksei
-
200 mlzonnebloemolie
-
1 tlmosterd
-
1 snufjezout
Aan de slag
-
1
Meng de ketjap, sojasaus, gemberpoeder en five spices in een kom.
-
2
Leg de speklappen in de marinade en laat ze minimaal 1 uur intrekken.
-
3
Verwarm de airfryer op 180°C.
-
4
Bak de speklappen 20 minuten, draai ze om, en bak nog eens 20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
5
Laat het vlees even rusten en snijd daarna in reepjes van circa 2 cm.
-
6
Was de rijst goed tot het spoelwater helder is.
-
7
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
-
8
Giet af en laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
-
9
Snijd de mango, avocado en komkommer in kleine blokjes.
-
10
Giet de edammerbonen af.
-
11
Doe het ei, zonnebloemolie, mosterd en zout in een smalle hoge beker.
-
12
Zet de staafmixer erin en mix tot een gladde, dikke mayonaise ontstaat.
-
13
Roer de wasabipasta erdoor tot alles goed gemengd is.
-
14
Verdeel de rijst over 4 kommen.
-
15
Leg in vier vakken of secties de mango, avocado, komkommer, sojabonen en edammerbonen.
-
16
Leg de reepjes speklap in het midden of bovenop.
-
17
Lepel er royaal wasabimayonaise overheen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in