Skip to content
Jente Een recept van Jente

Pompoen Gnocchi met Prosciutto🎃🍂

Een heerlijk herfstgerecht met gnocchi en een gezonde pompoensaus. Deze combinatie van zoet en zout zorgt voor een perfecte balans en is ideaal voor een comfortabele maaltijd.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40 min
Pasta
Gemiddeld
Fitfood
Koken
Pompoen Gnocchi met Prosciutto🎃🍂

Ingrediënten

2 personen
  • 400 gr.
    verse gnocchi
  • 400 gr.
    pompoenblokjes
  • 70 gr.
    prosciutto
  • 100 gr.
    cottage cheese
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    witte ui
  • 1 handje
    rucola
  • 1 stuks
    peper
  • 1 stuks
    zout
  • 1 stuks
    chilivlokken
  • 1 stuks
    kaneel

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Bak de pompoenblokjes met wat olijfolie, peper, zout, en kaneel op een bakplaat gedurende 25 minuten.

  3. 3

    Snijd de ui en knoflook en fruit deze aan.

  4. 4

    Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en breng verder op smaak met chilivlokken.

  5. 5

    Haal alles uit de pan en mix het met een scheut water en de cottage cheese tot een gladde saus.

  6. 6

    Bak de prosciutto plakjes 4 minuten in de Airfryer op 180 graden tot ze krokant zijn.

  7. 7

    Bak de gnocchi 10-12 minuten krokant in de Airfryer.

  8. 8

    Warm de pompoensaus weer op in de pan en voeg de gnocchi hieraan toe. Voeg meer water toe als de saus te dik is.

  9. 9

    Serveer de pompoengnocchi met rucola, de krokante prosciutto en nog wat chilivlokken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!