Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Pompoencrème met Cantharellen

Een heerlijk herfstgerecht met romige pompoencrème en gebakken cantharellen, perfect voor een warme maaltijd.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 20 min
Gerecht
Gemiddeld
Pompoencrème met Cantharellen

Ingrediënten

8 personen
  • 750 gr.
    pompoen
  • 250 ml
    gevogeltebouillon
  • 750 gr.
    cantharellen
  • 3 stuks
    sjalotten
  • 2 teen
    knoflook
  • 3 el
    crème fraîche
  • 25 gr.
    boter
  • 50 gr.
    boter
  • 3 el
    olijfolie
  • 150 gr.
    Parmezaanse kaas
  • 1 stuks
    platte peterselie
  • naar smaak
    peper en zout

Aan de slag

  1. 1

    Fruit de fijn gesnipperde sjalotten en plakjes knoflook in 25 gram boter glazig.

  2. 2

    Voeg de hete bouillon toe en de in stukken gesneden pompoen. Laat de pompoen gaar koken in 10-15 minuten.

  3. 3

    Zeef de massa, maar bewaar het kookvocht. Pureer de pompoen en ui massa en roer er de crème fraîche door.

  4. 4

    Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.

  5. 5

    Borstel de cantharellen schoon, snijd het onderste deel van de steel eraf en scheur de grote paddenstoelen in de lengte doormidden.

  6. 6

    Bak ze in 50 gram boter en de olijfolie al omscheppend 3 minuten op hoog vuur en 2 minuten op lager vuur tot het vocht verdampt is.

  7. 7

    Snijd de peterselie grof en schaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas.

  8. 8

    Giet een rondje pompoenmoes in het midden van het voorverwarmde bord. Schik hierop de cantharellen en bestrooi met peterselie. Steek er een paar krullen kaas in.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!