Pörkölt (Goulash)
Deze Hongaarse Pörkölt, ook wel Goulash genoemd, is een hartig en smaakvol gerecht dat perfect is voor een gezellige maaltijd. Het vlees wordt langzaam gegaard met een mix van groenten en kruiden, wat zorgt voor een rijke en volle smaak. Dit gerecht is ideaal om van tevoren te maken, omdat het de volgende dag nog lekkerder smaakt.
Ingrediënten
-
900 gr.runderriblappen
-
250 gr.spekreepjes
-
25 gr.boter
-
2 elzonnebloemolie
-
4 stuksuien
-
5 stukstenen knoflook
-
3 stuksrode paprika's
-
2 stukswortels
-
1 stuksgroene paprika
-
2 elbloem
-
2 elpikante paprikapoeder
-
3 elHongaarse paprikapoeder
-
2 elThe Hungarian (optioneel) kruidenmix
-
1 stuksrode chilipeper
-
400 gr.blik tomatenstukjes
-
1 stuksklein blikje tomatenpuree
-
250 mlrode wijn
-
350 mlrundvleesbouillon
-
3 tltijm
-
3 tlkummel
-
2 tlmajoraan
-
3 stukslaurierblaadjes
-
200 gr.(kastanje)champignons
-
4 stuksvastkokende aardappelen
-
1 literkokend water
Aan de slag
-
1
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
-
2
Verhit de boter met de olie in de Dutch Oven en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin.
-
3
Schep het vlees uit de DO.
-
4
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes.
-
5
Pel en snijd de uien en knoflook in grove stukken.
-
6
Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken.
-
7
Snijd de wortels en chilipeper in grove stukken.
-
8
Snijd de champignons in vieren.
-
9
Voeg de uien, knoflook, wortels, kummel en de helft van de paprika toe aan de spekreepjes en bak nogmaals 2 minuten.
-
10
Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeders toe en bak dit 3 minuten.
-
11
Voeg het rundvlees terug in de DO en schep alles goed om.
-
12
Blus af met de rode wijn en voeg de rundvleesbouillon en tomatenstukjes toe.
-
13
Als het geheel nog niet onder het vocht staat, vul aan met kokend water.
-
14
Verlaag de temperatuur en voeg de overige kruiden en groenten toe.
-
15
Laat het geheel stoven op laag vuur en roer om de 30 minuten.
-
16
Na 2 uur voeg je de rest van de paprika en de aardappelen toe, gesneden in dobbelsteentjes.
-
17
Laat het gerecht nog minimaal 1,5 uur pruttelen.
-
18
Optioneel: voeg in het laatste kwartier 125 ml crème fraîche toe.
-
19
Na 3,5 tot 4 uur is de Pörkölt klaar.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in