Power Kippensoep
Deze krachtige kippensoep is perfect voor het griepseizoen. Met verse kip, kurkuma, chili en vermicelli verwarm je jezelf van binnen en boost je je weerstand. Een heerlijke soep vol smaak en warmte, ideaal voor koude dagen.
Ingrediënten
-
1 stuksverse kippenpoot
-
1 stuksprei
-
1 stuksui
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 tlkurkuma
-
1 snufjechili vlokken
-
1500 mlwater
-
30 gr.kippenbouillonpoeder
-
75 gr.vermicelli
-
naar smaakpeper
-
naar smaakzout
Aan de slag
-
1
Doe de kippenpoot in een grote pan met water en 30 g kippenbouillonpoeder.
-
2
Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 90 minuten trekken tot de kip mals is.
-
3
Voeg de prei, ui en knoflook toe.
-
4
Strooi de kurkuma en chili vlokken erbij.
-
5
Laat 10–15 minuten zachtjes meekoken tot de groenten zacht zijn.
-
6
Voeg de vermicelli toe en kook 3–5 minuten tot ze gaar zijn.
-
7
Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van het bot.
-
8
Doe het vlees terug in de soep.
-
9
Breng de soep op smaak met peper en zout.
-
10
Serveer direct en geniet van deze verwarmende, krachtige maaltijd!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in