Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Power Kippensoep

Deze krachtige kippensoep is perfect voor het griepseizoen. Met verse kip, kurkuma, chili en vermicelli verwarm je jezelf van binnen en boost je je weerstand. Een heerlijke soep vol smaak en warmte, ideaal voor koude dagen.

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 105 min
Soep
Makkelijk
Koken
Power Kippensoep

Ingrediënten

6 personen
  • 1 stuks
    verse kippenpoot
  • 1 stuks
    prei
  • 1 stuks
    ui
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    kurkuma
  • 1 snufje
    chili vlokken
  • 1500 ml
    water
  • 30 gr.
    kippenbouillonpoeder
  • 75 gr.
    vermicelli
  • naar smaak
    peper
  • naar smaak
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Doe de kippenpoot in een grote pan met water en 30 g kippenbouillonpoeder.

  2. 2

    Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 90 minuten trekken tot de kip mals is.

  3. 3

    Voeg de prei, ui en knoflook toe.

  4. 4

    Strooi de kurkuma en chili vlokken erbij.

  5. 5

    Laat 10–15 minuten zachtjes meekoken tot de groenten zacht zijn.

  6. 6

    Voeg de vermicelli toe en kook 3–5 minuten tot ze gaar zijn.

  7. 7

    Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van het bot.

  8. 8

    Doe het vlees terug in de soep.

  9. 9

    Breng de soep op smaak met peper en zout.

  10. 10

    Serveer direct en geniet van deze verwarmende, krachtige maaltijd!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!