Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Ramen met pit en gyoza

Deze romige, pittige misosoep zit vol smaak én verrassingen: spekjes, gyoza’s, zachte ramen en een perfect halfzacht eitje on top. Een warme kom geluk voor twee, klaar in 30 minuten!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Soep
Makkelijk
Koken
Ramen met pit en gyoza

Ingrediënten

2 personen
  • 500 ml
    kippenbouillon
  • 200 ml
    kokosmelk light
  • 1 el
    gochujang
  • 25 gr.
    witte miso
  • 0.5 tl
    chilivlokken
  • 1 el
    gehakte knoflook
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 100 gr.
    babyspinazie
  • 1 stuks
    rode ui
  • 2 stuks
    bosuitjes
  • 1 el
    gele currypasta
  • 125 gr.
    gedroogde ramen
  • 2 el
    sojasaus
  • 2 stuks
    eieren
  • 10 stuks
    gyoza’s
  • 80 gr.
    spekjes
  • 1 el
    olijfolie
  • 1 stuks
    sesamzaad
  • 1 stuks
    gebakken uitjes

Aan de slag

  1. 1

    Verhit olijfolie in een soeppan en bak de spekjes 5 minuten.

  2. 2

    Voeg de knoflook, gemberpoeder, rode ui en chilivlokken toe. Bak 2 minuten mee.

  3. 3

    Roer de kippenbouillon, kokosmelk, 300 ml water, sojasaus, witte miso en gochujang erbij.

  4. 4

    Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

  5. 5

    Kook ondertussen de eieren 7 minuten voor een perfect halfzacht eitje. Spoel koud af en pel.

  6. 6

    Voeg bosui, spinazie, ramen en gyoza’s toe aan de soep.

  7. 7

    Kook nog 5 minuten tot de noedels gaar zijn.

  8. 8

    Verdeel over diepe borden, leg het eitje erop en maak af met sesamzaad en gebakken uitjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!