Ramen met pit en gyoza
Deze romige, pittige misosoep zit vol smaak én verrassingen: spekjes, gyoza’s, zachte ramen en een perfect halfzacht eitje on top. Een warme kom geluk voor twee, klaar in 30 minuten!
Ingrediënten
-
500 mlkippenbouillon
-
200 mlkokosmelk light
-
1 elgochujang
-
25 gr.witte miso
-
0.5 tlchilivlokken
-
1 elgehakte knoflook
-
1 tlgemberpoeder
-
100 gr.babyspinazie
-
1 stuksrode ui
-
2 stuksbosuitjes
-
1 elgele currypasta
-
125 gr.gedroogde ramen
-
2 elsojasaus
-
2 stukseieren
-
10 stuksgyoza’s
-
80 gr.spekjes
-
1 elolijfolie
-
1 stukssesamzaad
-
1 stuksgebakken uitjes
Aan de slag
-
1
Verhit olijfolie in een soeppan en bak de spekjes 5 minuten.
-
2
Voeg de knoflook, gemberpoeder, rode ui en chilivlokken toe. Bak 2 minuten mee.
-
3
Roer de kippenbouillon, kokosmelk, 300 ml water, sojasaus, witte miso en gochujang erbij.
-
4
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
5
Kook ondertussen de eieren 7 minuten voor een perfect halfzacht eitje. Spoel koud af en pel.
-
6
Voeg bosui, spinazie, ramen en gyoza’s toe aan de soep.
-
7
Kook nog 5 minuten tot de noedels gaar zijn.
-
8
Verdeel over diepe borden, leg het eitje erop en maak af met sesamzaad en gebakken uitjes.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in