Rendang met kokosrijst en sperziebonen
Een klassieke Indonesische stoof met mals rundvlees in kruidige kokos, geserveerd met romige kokosrijst en pittige sperziebonen. Dit gerecht is perfect voor een gezellige maaltijd en biedt een rijke smaakervaring door de combinatie van kruiden en kokosmelk.
Ingrediënten
-
700 gr.sucadevlees
-
2 stukskemirnoten
-
3 stukslimoenblaadjes
-
100 mlkokosmelk
-
2 tlkurkuma
-
2 tlkomijnpoeder
-
2 tlkorianderpoeder
-
1 tlkaneel
-
1 tlgemberpasta
-
1 teenknoflook
-
1 stuksui
-
3 stukssalam-blaadjes
-
1 stuksrode peper
-
1 elboter of olie
-
150 gr.basmatirijst
-
150 mlkokosmelk
-
1 tlkokoskerrie
-
150 gr.sperziebonen
-
1 tlkokosambal
-
1 tlketjap manis
-
1 stukssjalo
Aan de slag
-
1
Doe de rode peper, ui, kemirnoten en knoflook in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
-
2
Verhit een stoofpan met een beetje boter of olie.
-
3
Bak het rundvlees aan op middelhoog vuur tot het rondom bruin is.
-
4
Voeg de bumbu toe en bak 2–3 minuten mee.
-
5
Voeg de kruiden (kurkuma, komijn, koriander, kaneel, gemberpasta), limoenblaadjes en salam-blaadjes toe.
-
6
Giet de kokosmelk erbij en roer goed door.
-
7
Laat het geheel minimaal 4 uur zachtjes stoven op het laagste vuur met de deksel half op de pan.
-
8
Roer elk half uur door en voeg indien nodig een scheutje water of kokosmelk toe.
-
9
Spoel de rijst goed af tot het water helder is.
-
10
Breng in een pan de kokosmelk met een snuf zout en kokoskerrie aan de kook.
-
11
Voeg de rijst toe en kook op laag vuur ongeveer 8 minuten.
-
12
Laat nog enkele minuten afgedekt staan voor een romige structuur.
-
13
Kook de sperziebonen in ruim water met een snufje zout in 6 minuten beetgaar.
-
14
Giet af en spoel kort met koud water.
-
15
Snipper de sjalot en fruit deze kort aan in een koekenpan.
-
16
Voeg de sperziebonen, kokosambal en ketjap toe en roerbak 2 minuten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in