Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Rijst met Foe Yong Hai en ingemaakte komkommer

Dit gerecht combineert heerlijke Foe Yong Hai met rijst en ingemaakte komkommer. De Foe Yong Hai is een omelet met kip en groenten, geserveerd met een smakelijke saus. De ingemaakte komkommer voegt een frisse smaak toe, perfect voor een complete maaltijd.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 30 min
Rijst
Gemiddeld
Bakken, Koken
Rijst met Foe Yong Hai en ingemaakte komkommer

Ingrediënten

4 personen
  • 6 stuks
    eieren
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 250 gr.
    kipfilet
  • 2 stuks
    uien
  • 1 stuks
    prei
  • 200 ml
    tomatenketchup
  • 100 ml
    sojasaus
  • 100 ml
    oestersaus
  • 1 tl
    maïzena
  • 200 ml
    natuurazijn
  • 200 gr.
    suiker
  • 100 ml
    water
  • 2 tl
    kurkuma
  • 1 tl
    zoet paprikapoeder
  • 250 gr.
    basmatirijst

Aan de slag

  1. 1

    Spoel de rijst goed af tot het water helder is.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

  3. 3

    Giet af en laat de rijst 15 minuten staan met de deksel op de pan.

  4. 4

    Snijd de uien in parten, de paprika in repen, de prei in ringen en de kipfilet in grove repen.

  5. 5

    Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan.

  6. 6

    Bak eerst de kipfilet tot deze bijna gaar is.

  7. 7

    Voeg dan de uien, paprika en prei toe en bak nog een paar minuten tot de groenten zacht zijn maar nog een beetje bite hebben.

  8. 8

    Klop ondertussen de 6 eieren los in een kom met een snufje zout.

  9. 9

    Giet het eimengsel bij de kip en groenten en roer voorzichtig om.

  10. 10

    Laat het ei langzaam stollen terwijl je af en toe omschept.

  11. 11

    Doe de ketchup, sojasaus en oestersaus in een steelpan en verwarm langzaam op middelhoog vuur.

  12. 12

    Voeg een snufje zout toe.

  13. 13

    Los de maïzena op in een klein beetje koud water en giet dit papje langzaam bij de saus terwijl je roert.

  14. 14

    Laat de saus even indikken tot hij mooi glanzend is.

  15. 15

    Breng in een pan de azijn, suiker en water aan de kook.

  16. 16

    Voeg de kurkuma en paprikapoeder toe en laat 2–3 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost.

  17. 17

    Snijd de komkommer in 4 parten en daarna in stukjes.

  18. 18

    Doe de komkommer in een weckpot of glazen pot.

  19. 19

    Giet het hete azijnmengsel erover en sluit de pot goed af.

  20. 20

    Laat minimaal een paar uur, maar liefst 1 dag, trekken voor de beste smaak.

  21. 21

    Schep de rijst op de borden.

  22. 22

    Verdeel de foe yong hai erover.

  23. 23

    Giet de saus er royaal overheen.

  24. 24

    Serveer met wat ingemaakte komkommer aan de zijkant voor een frisse tegenhanger.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!