Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Rode Ui en Biet Marmelade met Coquilles

Een verfijnd voorgerecht van rode ui en biet marmelade, geserveerd met perfect gebakken coquilles en een bietensiroop. Een smaakvolle combinatie die indruk maakt.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 40 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken, Koken...
Rode Ui en Biet Marmelade met Coquilles

Ingrediënten

8 personen
  • 100 gr.
    suiker
  • 50 gr.
    azijn
  • 20 gr.
    citroensap
  • 30 gr.
    gembersiroop
  • 0.5 stuks
    citroen (rasp)
  • 500 gr.
    rode uien, brunoise
  • 250 gr.
    voorgekookte rode biet, chiffonade
  • 0.5 liter
    jus van langoustine
  • 0.5 liter
    bietensap
  • 8 stuks
    coquilles
  • 1 scheutje
    olijfolie
  • 8 blaadjes
    basilicum
  • 1 naar smaak
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Kook de suiker, azijn, citroensap, gembersiroop en citroenrasp op. Voeg de uien toe zodra het kookt en laat op laag vuur indampen tot een smeuïge massa. Voeg de rode bieten toe en laat 20 minuten trekken. Breng op smaak met zout.

  2. 2

    Voor de siroop: Kook de jus van langoustine in tot de helft, voeg het bietensap toe en laat indampen tot siroopdikte.

  3. 3

    Maak de coquilles schoon en verwijder de taaie sluitspier. Bak snel aan in olijfolie en laat 3-4 minuten garen in een voorverwarmde oven op 170°C.

  4. 4

    Dresseer de marmelade in het midden van het bord, leg de coquilles erop, werk af met de siroop en een krokant gebakken basilicumblaadje.

Reacties op Rode Ui en Biet Marmelade met Coquilles

Er zijn nog geen reacties voor dit recept. Wees de eerste!