
Rode Ui en Biet Marmelade met Coquilles
Een verfijnd voorgerecht van rode ui en biet marmelade, geserveerd met perfect gebakken coquilles en een bietensiroop. Een smaakvolle combinatie die indruk maakt.

Ingrediënten
-
100 gr.suiker
-
50 gr.azijn
-
20 gr.citroensap
-
30 gr.gembersiroop
-
0.5 stukscitroen (rasp)
-
500 gr.rode uien, brunoise
-
250 gr.voorgekookte rode biet, chiffonade
-
0.5 literjus van langoustine
-
0.5 literbietensap
-
8 stukscoquilles
-
1 scheutjeolijfolie
-
8 blaadjesbasilicum
-
1 naar smaakzout
Aan de slag
-
1
Kook de suiker, azijn, citroensap, gembersiroop en citroenrasp op. Voeg de uien toe zodra het kookt en laat op laag vuur indampen tot een smeuïge massa. Voeg de rode bieten toe en laat 20 minuten trekken. Breng op smaak met zout.
-
2
Voor de siroop: Kook de jus van langoustine in tot de helft, voeg het bietensap toe en laat indampen tot siroopdikte.
-
3
Maak de coquilles schoon en verwijder de taaie sluitspier. Bak snel aan in olijfolie en laat 3-4 minuten garen in een voorverwarmde oven op 170°C.
-
4
Dresseer de marmelade in het midden van het bord, leg de coquilles erop, werk af met de siroop en een krokant gebakken basilicumblaadje.
Reacties op Rode Ui en Biet Marmelade met Coquilles
Deel jouw ervaring met dit recept!
Maak een gratis account aan en ontdek alle voordelen
Al een account? Log hier in
Er zijn nog geen reacties voor dit recept. Wees de eerste!