Romig Kaasschuim
Een heerlijk romig kaasschuim gemaakt met slagroom en crème fraîche, perfect als topping voor warme gerechten.
Ingrediënten
-
200 gr.slagroom
-
200 gr.crème fraîche
-
100 gr.fijn geraspte kaas (bijv. Parmezaan of Pecorino)
-
15 gr.gezeefde bloem
-
1 scheutjecitroensap
-
naar smaakpeper
-
naar smaakzout
-
naar smaaknootmuskaat (optioneel)
Aan de slag
-
1
Verwarm de slagroom en crème fraîche tot het kookpunt.
-
2
Los de geraspte kaas erin op en roer de gezeefde bloem erdoor.
-
3
Haal van het vuur en breng op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel nootmuskaat.
-
4
Giet het mengsel in een kidde en houd het warm au bain-marie op 65 graden.
-
5
Plaats vlak voor gebruik de patroon in de kidde en schud goed.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in