Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Romig Kaasschuim

Een heerlijk romig kaasschuim gemaakt met slagroom en crème fraîche, perfect als topping voor warme gerechten.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Saus/dressing
Makkelijk
Koken
Romig Kaasschuim

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gr.
    slagroom
  • 200 gr.
    crème fraîche
  • 100 gr.
    fijn geraspte kaas (bijv. Parmezaan of Pecorino)
  • 15 gr.
    gezeefde bloem
  • 1 scheutje
    citroensap
  • naar smaak
    peper
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    nootmuskaat (optioneel)

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de slagroom en crème fraîche tot het kookpunt.

  2. 2

    Los de geraspte kaas erin op en roer de gezeefde bloem erdoor.

  3. 3

    Haal van het vuur en breng op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel nootmuskaat.

  4. 4

    Giet het mengsel in een kidde en houd het warm au bain-marie op 65 graden.

  5. 5

    Plaats vlak voor gebruik de patroon in de kidde en schud goed.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!