Skip to content

Romige Aardappelgratin

Een heerlijke, romige aardappelgratin die perfect is als comfort food. Met zachte aardappelschijfjes in een smaakvolle roomsaus en een goudbruin kaasachtig korstje, is dit gerecht ideaal voor een gezellig diner. Eenvoudig te maken en perfect voor 4 tot 6 personen.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken
Romige Aardappelgratin

Ingrediënten

6 personen
  • 1000 gr.
    aardappels
  • 150 ml
    kookroom
  • 1 stuks
    ei
  • 1 stuks
    groentebouillonblokje
  • 150 gr.
    mozzarella kaas, geraspt
  • 1 snufje
    versgemalen zwarte peper
  • 1 snufje
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Schil de aardappels, spoel ze schoon onder koud water en snijd ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  3. 3

    Breng een pan met water aan de kook en voeg het groentebouillonblokje toe.

  4. 4

    Voeg de aardappelschijfjes toe en kook ze 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn.

  5. 5

    Klop in een kom de kookroom los met het ei en voeg 100 gram van de geraspte mozzarella toe.

  6. 6

    Breng het mengsel op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

  7. 7

    Giet de aardappelschijfjes af en laat ze even droog stomen in de pan.

  8. 8

    Meng de aardappelschijfjes voorzichtig met het room-kaasmengsel.

  9. 9

    Schep het mengsel in een vuurvaste ovenschaal en verdeel de overige 50 gram mozzarella erover.

  10. 10

    Bak de gratin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot hij goudbruin en gaar is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!