Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Romige Aardpeercrème met Coquilles en Truffel

Een verfijnde aardpeercrème, perfect als saus of soep, met de rijke smaken van gebakken coquilles en truffel.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Saus/dressing, Soep
Gemiddeld
Bakken, Koken
Romige Aardpeercrème met Coquilles en Truffel

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    aardpeer
  • 500 ml
    gevogeltebouillon
  • 200 ml
    room
  • 25 gr.
    pro espuma caliente
  • 4 stuks
    coquilles
  • 1 snufje
    zout
  • naar smaak
    truffel

Aan de slag

  1. 1

    Schil de aardpeer en snijd deze in kleine blokjes.

  2. 2

    Kook de aardpeer in de gevogeltebouillon met room tot ze zacht zijn.

  3. 3

    Pureer de aardpeer met een beetje van het kookvocht tot een gladde crème.

  4. 4

    Breng de crème op smaak met zout en druk alles door een zeef voor een fijne textuur.

  5. 5

    Voeg 25 gram pro espuma caliente toe aan 500 ml van de crème en plaats het mengsel in een kidde.

  6. 6

    Houd de kidde au bain-marie warm op 65 graden Celsius.

  7. 7

    Serveer de aardpeercrème met gebakken coquilles en garneer met truffel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!