Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Romige Cantharellen met Spinazie en Verse Pasta

Een heerlijk vegetarisch gerecht met cantharellen, spinazie en verse pasta. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Pasta
Makkelijk
Vegetarisch
Bakken, Koken
Romige Cantharellen met Spinazie en Verse Pasta

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    cantharellen
  • 500 gr.
    wilde spinazie
  • 300 gr.
    verse pasta
  • 2 stuks
    bospaddenstoel bouillontabletten
  • 50 gr.
    boter
  • 4 el
    olijfolie
  • 2 stuks
    rode ui
  • 2 teen
    knoflook
  • 1 scheutje
    martini
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 scheutje
    balsamico bianco azijn
  • naar smaak
    zeezout
  • naar smaak
    verse peper
  • 1 handje
    fijngehakte peterselie

Aan de slag

  1. 1

    Maak eerst de dressing door de martini, olijfolie, zeezout en balsamico bianco azijn te mengen.

  2. 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de bouillontabletten toe. Kook de verse pasta 4 minuten voor een stevige bite.

  3. 3

    Verhit de helft van de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de knoflook en ui kort.

  4. 4

    Voeg de cantharellen toe en bak ze op hoog vuur 3 minuten tot het vocht vermindert. Laat ze daarna nog 2 minuten op laag vuur garen. Breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Verhit tegelijkertijd in een andere koekenpan of wok de resterende boter en olie en bak de spinazie tot deze geslonken is.

  6. 6

    Giet de pasta af en meng de dressing erdoor.

  7. 7

    Meng de cantharellen door de spinazie. Serveer de paddenstoelen naast de pasta op een groot diep voorverwarmd bord.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!