Romige Cantharellen met Spinazie en Verse Pasta
Een heerlijk vegetarisch gerecht met cantharellen, spinazie en verse pasta. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
-
500 gr.cantharellen
-
500 gr.wilde spinazie
-
300 gr.verse pasta
-
2 stuksbospaddenstoel bouillontabletten
-
50 gr.boter
-
4 elolijfolie
-
2 stuksrode ui
-
2 teenknoflook
-
1 scheutjemartini
-
2 elolijfolie
-
1 scheutjebalsamico bianco azijn
-
naar smaakzeezout
-
naar smaakverse peper
-
1 handjefijngehakte peterselie
Aan de slag
-
1
Maak eerst de dressing door de martini, olijfolie, zeezout en balsamico bianco azijn te mengen.
-
2
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de bouillontabletten toe. Kook de verse pasta 4 minuten voor een stevige bite.
-
3
Verhit de helft van de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de knoflook en ui kort.
-
4
Voeg de cantharellen toe en bak ze op hoog vuur 3 minuten tot het vocht vermindert. Laat ze daarna nog 2 minuten op laag vuur garen. Breng op smaak met zout en peper.
-
5
Verhit tegelijkertijd in een andere koekenpan of wok de resterende boter en olie en bak de spinazie tot deze geslonken is.
-
6
Giet de pasta af en meng de dressing erdoor.
-
7
Meng de cantharellen door de spinazie. Serveer de paddenstoelen naast de pasta op een groot diep voorverwarmd bord.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in