Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Romige Curry met Garnalen & Amandelboter

Deze romige curry is een heerlijk comfort food met een exotische twist. De combinatie van kokosmelk, amandelboter en sappige garnalen zorgt voor een super smaakvol gerecht. Perfect voor een doordeweekse avond of als meal prep.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Curry
Makkelijk
Koken
Romige Curry met Garnalen & Amandelboter

Ingrediënten

2 personen
  • 125 gr.
    zilvervliesrijst
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    ui
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 400 ml
    kokosmelk
  • 2 el
    amandelboter
  • 1 stuks
    bouillonblokje
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 1 tl
    honing
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 200 gr.
    flespompoen
  • 400 gr.
    kikkererwten
  • 150 gr.
    rauwe garnalen
  • 100 gr.
    babyspinazie
  • naar smaak
    zout
  • naar behoefte
    olijfolie

Aan de slag

  1. 1

    Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een aparte pan. Voeg de garnalen toe met een snufje zout en eventueel wat kerriepoeder. Bak 2-3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Zet apart.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui met een snufje zout tot deze zacht is.

  4. 4

    Voeg knoflook en kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

  5. 5

    Voeg kokosmelk, amandelboter, het verkruimelde bouillonblokje, tomatenpuree en honing toe. Roer goed tot alles gemengd is.

  6. 6

    Voeg de paprika, pompoen en kikkererwten toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.

  7. 7

    Voeg spinazie en de gebakken garnalen toe. Warm nog 2 minuten mee, niet te lang zodat de garnalen mals blijven. Serveer met de rijst.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!