Romige Curry met Garnalen & Amandelboter
Deze romige curry is een heerlijk comfort food met een exotische twist. De combinatie van kokosmelk, amandelboter en sappige garnalen zorgt voor een super smaakvol gerecht. Perfect voor een doordeweekse avond of als meal prep.
Ingrediënten
-
125 gr.zilvervliesrijst
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksui
-
1 elkerriepoeder
-
400 mlkokosmelk
-
2 elamandelboter
-
1 stuksbouillonblokje
-
1 eltomatenpuree
-
1 tlhoning
-
1 stuksrode paprika
-
200 gr.flespompoen
-
400 gr.kikkererwten
-
150 gr.rauwe garnalen
-
100 gr.babyspinazie
-
naar smaakzout
-
naar behoefteolijfolie
Aan de slag
-
1
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
2
Verhit olijfolie in een aparte pan. Voeg de garnalen toe met een snufje zout en eventueel wat kerriepoeder. Bak 2-3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Zet apart.
-
3
Verhit olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui met een snufje zout tot deze zacht is.
-
4
Voeg knoflook en kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
-
5
Voeg kokosmelk, amandelboter, het verkruimelde bouillonblokje, tomatenpuree en honing toe. Roer goed tot alles gemengd is.
-
6
Voeg de paprika, pompoen en kikkererwten toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
-
7
Voeg spinazie en de gebakken garnalen toe. Warm nog 2 minuten mee, niet te lang zodat de garnalen mals blijven. Serveer met de rijst.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in