Romige Kipkerriesoep
Deze romige kipkerriesoep verwarmt van binnen en prikkelt je smaakpapillen. Met malse stukjes kip, kokosmelk en een kick van shichimi togarashi is het de perfecte soep voor een doordeweekse avond of als troostende lunch. Eenvoudig te maken en heerlijk romig!
Ingrediënten
-
200 gr.kipfilet of kipdijfilet
-
500 mlkippenbouillon
-
200 mlkokosmelk
-
100 gr.prei
-
1 teenknoflook
-
1 elkerriepoeder
-
1 tlshichimi togarashi
-
1 scheutjelimoensap
Aan de slag
-
1
Breng 500 ml water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de kipfilet of dijfilet, de gesneden prei en de geperste knoflook toe.
-
2
Laat de bouillon zachtjes koken tot de kip gaar is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
-
3
Haal de gare kip uit de bouillon en pluk deze in kleine stukjes.
-
4
Voeg de kokosmelk, het kerriepoeder en de shichimi togarashi toe aan de warme bouillon en roer goed door.
-
5
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde en romige textuur.
-
6
Voeg de geplukte kip terug in de soep en roer door.
-
7
Knijp een klein beetje limoensap over de soep voor een frisse toets.
-
8
Schep de soep in twee grote kommen en garneer eventueel met verse koriander of een schijfje limoen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in