Skip to content

Romige Kipkerriesoep

Deze romige kipkerriesoep verwarmt van binnen en prikkelt je smaakpapillen. Met malse stukjes kip, kokosmelk en een kick van shichimi togarashi is het de perfecte soep voor een doordeweekse avond of als troostende lunch. Eenvoudig te maken en heerlijk romig!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Soep
Gemiddeld
Koken
Romige Kipkerriesoep

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gr.
    kipfilet of kipdijfilet
  • 500 ml
    kippenbouillon
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 100 gr.
    prei
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1 tl
    shichimi togarashi
  • 1 scheutje
    limoensap

Aan de slag

  1. 1

    Breng 500 ml water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de kipfilet of dijfilet, de gesneden prei en de geperste knoflook toe.

  2. 2

    Laat de bouillon zachtjes koken tot de kip gaar is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

  3. 3

    Haal de gare kip uit de bouillon en pluk deze in kleine stukjes.

  4. 4

    Voeg de kokosmelk, het kerriepoeder en de shichimi togarashi toe aan de warme bouillon en roer goed door.

  5. 5

    Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde en romige textuur.

  6. 6

    Voeg de geplukte kip terug in de soep en roer door.

  7. 7

    Knijp een klein beetje limoensap over de soep voor een frisse toets.

  8. 8

    Schep de soep in twee grote kommen en garneer eventueel met verse koriander of een schijfje limoen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!