Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Romige Kokosflan

Een heerlijke romige kokosflan, perfect als nagerecht. Deze flan combineert de rijke smaak van kokos met een zachte textuur, ideaal geserveerd met passievruchtensaus en ijs.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Gerecht
Makkelijk
Oven
Romige Kokosflan

Ingrediënten

4 personen
  • 450 gr.
    ongezoete kokosmelk
  • 150 gr.
    kokos
  • 150 gr.
    basterdsuiker
  • 50 gr.
    boter
  • 1 stuks
    ei
  • 6 stuks
    eidooiers

Aan de slag

  1. 1

    Beboter de vormpjes en bestrooi ze met kaneelsuiker.

  2. 2

    Breng een pan met water aan de kook.

  3. 3

    Verwarm alle ingrediënten in een kom boven het kokende water en roer goed door tot een klontvrij beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in de vormpjes.

  5. 5

    Bak de flan au bain-marie in een oven op 160 graden gedurende 20 minuten.

  6. 6

    De flan is gaar als deze iets bruin is en veerkrachtig aanvoelt.

  7. 7

    Serveer de flan afgekoeld tot lauw of koud, lekker met passievruchtensaus en ijs.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!