Romige Kokosflan
Een heerlijke romige kokosflan, perfect als nagerecht. Deze flan combineert de rijke smaak van kokos met een zachte textuur, ideaal geserveerd met passievruchtensaus en ijs.
Ingrediënten
-
450 gr.ongezoete kokosmelk
-
150 gr.kokos
-
150 gr.basterdsuiker
-
50 gr.boter
-
1 stuksei
-
6 stukseidooiers
Aan de slag
-
1
Beboter de vormpjes en bestrooi ze met kaneelsuiker.
-
2
Breng een pan met water aan de kook.
-
3
Verwarm alle ingrediënten in een kom boven het kokende water en roer goed door tot een klontvrij beslag.
-
4
Giet het beslag in de vormpjes.
-
5
Bak de flan au bain-marie in een oven op 160 graden gedurende 20 minuten.
-
6
De flan is gaar als deze iets bruin is en veerkrachtig aanvoelt.
-
7
Serveer de flan afgekoeld tot lauw of koud, lekker met passievruchtensaus en ijs.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in