Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Romige Walnotensoep met Granaatappel

Een heerlijke, romige soep met de rijke smaak van walnoten, perfect voor een koude dag. De granaatappelpitjes geven een frisse en kleurrijke touch.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Soep
Makkelijk
Koken
Romige Walnotensoep met Granaatappel

Ingrediënten

8 personen
  • 25 gr.
    boter
  • 1 stuks
    ui
  • 1 stengel
    bleekselderij
  • 1 stuks
    prei
  • 30 gr.
    bloem
  • 1.5 liter
    groentebouillon
  • 150 gr.
    walnoten
  • 100 ml
    room
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 0.5 stuks
    granaatappel
  • 2 el
    peterselie
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper

Aan de slag

  1. 1

    Verhit de boter en fruit de ui, bleekselderij en prei op matig vuur tot ze glazig zijn.

  2. 2

    Roer de bloem erdoor, zet het vuur laag en laat 3 minuten al roerend garen.

  3. 3

    Voeg geleidelijk de bouillon toe en kook de soep 10 minuten.

  4. 4

    Doe de walnoten, nootmuskaat en room erbij, laat nog eens 10 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer.

  5. 5

    Rol de granaatappel met lichte druk heen en weer, haal de zaadjes eruit en bestrooi de soep met deze zaadjes en fijngesneden peterselie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!