Romige Walnotensoep met Granaatappel
Een heerlijke, romige soep met de rijke smaak van walnoten, perfect voor een koude dag. De granaatappelpitjes geven een frisse en kleurrijke touch.
Ingrediënten
-
25 gr.boter
-
1 stuksui
-
1 stengelbleekselderij
-
1 stuksprei
-
30 gr.bloem
-
1.5 litergroentebouillon
-
150 gr.walnoten
-
100 mlroom
-
1 tlnootmuskaat
-
0.5 stuksgranaatappel
-
2 elpeterselie
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
Aan de slag
-
1
Verhit de boter en fruit de ui, bleekselderij en prei op matig vuur tot ze glazig zijn.
-
2
Roer de bloem erdoor, zet het vuur laag en laat 3 minuten al roerend garen.
-
3
Voeg geleidelijk de bouillon toe en kook de soep 10 minuten.
-
4
Doe de walnoten, nootmuskaat en room erbij, laat nog eens 10 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer.
-
5
Rol de granaatappel met lichte druk heen en weer, haal de zaadjes eruit en bestrooi de soep met deze zaadjes en fijngesneden peterselie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in