Rozemarijn Gebraad
Dit rozemarijngebraad is een onweerstaanbaar gerecht dat eenvoudig te bereiden is. De combinatie van verse rozemarijn en knoflook zorgt voor een betoverende geur en smaak terwijl het vlees in de oven roostert. Perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
1250 gr.procureur
-
15 gr.verse rozemarijn
-
4 stuksverse tenen knoflook
-
15 gr.pekelzout
-
5 gr.suiker
-
1000 mlwater
Aan de slag
-
1
Meng 15 gram pekelzout en 5 gram Suiker in 1 liter water om de pekeloplossing te maken.
-
2
Injecteer de procureur met de pekeloplossing en laat het vlees een nacht in de koelkast rusten.
-
3
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
-
4
Hak de rozemarijn fijn en pers de knoflook uit. Meng dit samen.
-
5
Verdeel het rozemarijn-knoflookmengsel over de bovenkant van de procureur en druk het lichtjes aan.
-
6
Steek een kernthermometer in het dikste deel van de procureur en stel deze in op 68 graden Celsius.
-
7
Leg het vlees op een rooster in de voorverwarmde oven.
-
8
Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden Celsius zodra de kerntemperatuur van 68 graden is bereikt.
-
9
Stel de kernthermometer opnieuw in op 88 graden Celsius en laat het vlees langzaam verder garen.
-
10
Laat het vlees na het bakken enkele minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in