Salade in a Jar
Deze frisse salade in een pot met kip en blauwe kaas is perfect voor onderweg. Door de ingrediënten in de juiste volgorde te stapelen, blijft de sla knapperig en vers. Ideaal voor een lunch zonder slappe sla!
Ingrediënten
-
150 gr.kipdijfilet
-
25 gr.rode ui
-
1 stengelbleekselderij
-
0.5 stuksavocado
-
80 gr.gemengde sla
-
25 gr.Griekse yoghurt
-
25 gr.zure room
-
0.25 tlDijon mosterd
-
15 gr.Danish blue
-
0.5 teenknoflook
-
naar smaakpeper
-
1 scheutjecitroensap
-
paar druppelswater
Aan de slag
-
1
Kook de kipdijfilet in een pannetje met water tot deze gaar is.
-
2
Laat de gekookte kip goed afkoelen.
-
3
Maak de rode ui en bleekselderij schoon en snijd ze fijn.
-
4
Was de gemengde sla en droog deze grondig.
-
5
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel deze met citroensap.
-
6
Meng de Griekse yoghurt, zure room, Dijon mosterd, verkruimelde Danish blue en fijngehakte knoflook in een kom.
-
7
Breng de dressing op smaak met peper en voeg water toe als de dressing te dik is.
-
8
Snijd de afgekoelde kipdijfilet in stukjes of reepjes en meng deze door de dressing.
-
9
Schep het kipmengsel als eerste in de bodem van de pot.
-
10
Voeg de bleekselderij en rode uienringen toe.
-
11
Leg de avocadoblokjes bovenop.
-
12
Sluit de pot af met de goed gedroogde gemengde sla als bovenste laag.
-
13
Houd de pot rechtop tijdens het vervoeren.
-
14
Wanneer je klaar bent om te eten, houd de pot op zijn kop zodat de dressing zich over de ingrediënten verdeelt.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in