Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Semifreddo met Espressosaus

Een heerlijke en romige semifreddo met een intense espressosaus, perfect als nagerecht voor een speciale gelegenheid.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 120 min
Gerecht
Gemiddeld
Semifreddo met Espressosaus

Ingrediënten

8 personen
  • 1 stuks
    vanillestokje
  • 500 ml
    slagroom
  • 8 el
    suiker
  • 250 gr.
    mascarpone
  • 150 gr.
    pure chocolade
  • 16 stuks
    lange vingers
  • 200 ml
    hete espresso

Aan de slag

  1. 1

    Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan de slagroom en klop het stijf met 5 eetlepels suiker.

  2. 2

    Roer de mascarpone los en meng er 100 gram van de gehakte chocolade doorheen. Verkruimel 8 lange vingers en voeg deze toe.

  3. 3

    Spatel voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel en houd het geheel luchtig.

  4. 4

    Giet het mengsel in een met folie beklede vorm en laat het 2 uur in de vriezer opstijven.

  5. 5

    Roer de resterende 3 eetlepels suiker door de hete espresso.

  6. 6

    Snijd de semifreddo in 8 plakken, leg ze op een bord en verkruimel de resterende lange vingers en chocolade erover.

  7. 7

    Giet aan tafel de hete espresso over de semifreddo.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!