Shaslick
Heerlijke zelfgemaakte shaslick spiesen, gemarineerd in een smaakvolle marinade met rode wijn, kruiden en specerijen. Perfect voor op de barbecue en ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
1 stuksgemiddelde ui
-
1 stuksrode peper
-
1 stuksgrote tomaat
-
3 stuksteentjes knoflook
-
3 elolijfolie
-
5 elrode wijn
-
1 elbruine basterd suiker
-
1 tlchilipoeder
-
1 elpaprikapoeder
-
1200 gr.kipfilet of procureur
-
4 stukspaprika’s
-
2 stuksrode uien
-
0.5 cmplakken ontbijtspek
-
1 handjesatéprikkers
Aan de slag
-
1
Maak de marinade door de ui, rode peper, tomaat, knoflook, olijfolie, rode wijn, basterd suiker, chilipoeder, paprikapoeder en versgemalen peper in een kom te pureren met een staafmixer.
-
2
Snijd de procureur in blokjes van ongeveer 1 cm groot en doe deze in een schaal.
-
3
Giet de marinade over het vlees en zorg ervoor dat alle blokjes goed bedekt zijn.
-
4
Meng alles goed door elkaar en zet de schaal met het gemarineerde vlees afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur, bij voorkeur 24 uur.
-
5
Week de satéprikkers in water om te voorkomen dat ze verbranden.
-
6
Maak de paprika’s schoon, snijd ze in blokjes en pel de rode uien en snijd deze in vergelijkbare stukken.
-
7
Snijd de plakken ontbijtspek in kortere stukjes.
-
8
Rijg de spiesen door afwisselend een blokje vlees, een stukje paprika, een stukje ui en een stukje spek aan de prikker te doen.
-
9
Verwarm de barbecue goed voor en gril de shaslick spiesen rondom bruin en gaar, draai ze regelmatig.
-
10
Serveer de shaslick direct van de grill met een frisse salade, stokbrood en sauzen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in