Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Sjarlottenjus met Rode Wijn en Gember

Een rijke en smaakvolle saus met sjalotten, rode wijn en gember, perfect voor bij wildgerechten.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 40 min
Saus/dressing
Gemiddeld
Bakken, Koken
Sjarlottenjus met Rode Wijn en Gember

Ingrediënten

8 personen
  • 600 ml
    rode wijn
  • 600 ml
    wildfond
  • 4 el
    olijfolie
  • 80 gr.
    boter
  • 400 gr.
    sjalotten
  • 5 cm
    gemberwortel
  • 3 el
    appelstroop
  • 3 el
    verse tijmblaadjes
  • 2 tl
    gemalen kardemom
  • 1 snufje
    zout
  • 1 snufje
    peper

Aan de slag

  1. 1

    Laat de rode wijn en wildfond op hoog vuur tot een derde inkoken.

  2. 2

    Verhit in een pan de olijfolie en 40 gram boter. Voeg de sjalotten toe en laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes gaar bakken. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Schil de gember en snijd deze in plakjes. Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm zachtjes.

  4. 4

    Bak in 40 gram boter het vlees aan en bak in het bakvet de gember, kardemom en de helft van de tijm 2 minuten.

  5. 5

    Giet het ingekookte wijn/fondmengsel erbij en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur koken. Passeer de jus boven een pan of juskom door een zeef of doek.

  6. 6

    Serveer de biefstuk en sjalotten op een bord en schenk de jus erover. Garneer met verse tijm en peper.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!