Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol van smaak. Dit gerecht combineert al dente spaghetti met een romige saus van eieren en Parmezaanse kaas, verrijkt met knapperige pancetta en een vleugje knoflook. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd.
Ingrediënten
-
4 stukseieren
-
200 gr.pancetta
-
200 gr.Parmezaanse kaas
-
2 stukstenen knoflook
-
150 gr.spaghetti
-
1 stukskookvocht
-
1 stuksZout
-
1 stuksVersgemalen zwarte peper
Aan de slag
-
1
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook.
-
2
Kook de spaghetti ongeveer 7 minuten al dente.
-
3
Proef om te controleren of de pasta gaar is, en bewaar daarna ongeveer 1 kopje kookvocht bij het afgieten.
-
4
Klop in een kom de eieren los.
-
5
Voeg 175 g Parmezaanse kaas toe en meng goed tot een romig mengsel.
-
6
Zet dit apart.
-
7
Snijd de pancetta in kleine reepjes of blokjes.
-
8
Bak de pancetta in een ruime koekenpan op middelhoog vuur tot deze knapperig is.
-
9
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee tot het begint te geuren.
-
10
Schep de hete, afgegoten spaghetti met een tang direct bij de pancetta in de pan.
-
11
Laat wat van het pasta-kookvocht meekomen.
-
12
Haal de pan van het vuur.
-
13
Giet het eimengsel over de pasta en meng direct tot de pasta mooi bedekt is.
-
14
Voeg beetje bij beetje wat kookvocht toe tot de saus een glanzende, romige textuur krijgt.
-
15
Schep de carbonara op borden.
-
16
Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
-
17
Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in