Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol van smaak. Dit gerecht combineert al dente spaghetti met een romige saus van eieren en Parmezaanse kaas, verrijkt met knapperige pancetta en een vleugje knoflook. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Pasta
Uitdagend
Bakken, Koken
Spaghetti Carbonara

Ingrediënten

4 personen
  • 4 stuks
    eieren
  • 200 gr.
    pancetta
  • 200 gr.
    Parmezaanse kaas
  • 2 stuks
    tenen knoflook
  • 150 gr.
    spaghetti
  • 1 stuks
    kookvocht
  • 1 stuks
    Zout
  • 1 stuks
    Versgemalen zwarte peper

Aan de slag

  1. 1

    Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook.

  2. 2

    Kook de spaghetti ongeveer 7 minuten al dente.

  3. 3

    Proef om te controleren of de pasta gaar is, en bewaar daarna ongeveer 1 kopje kookvocht bij het afgieten.

  4. 4

    Klop in een kom de eieren los.

  5. 5

    Voeg 175 g Parmezaanse kaas toe en meng goed tot een romig mengsel.

  6. 6

    Zet dit apart.

  7. 7

    Snijd de pancetta in kleine reepjes of blokjes.

  8. 8

    Bak de pancetta in een ruime koekenpan op middelhoog vuur tot deze knapperig is.

  9. 9

    Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee tot het begint te geuren.

  10. 10

    Schep de hete, afgegoten spaghetti met een tang direct bij de pancetta in de pan.

  11. 11

    Laat wat van het pasta-kookvocht meekomen.

  12. 12

    Haal de pan van het vuur.

  13. 13

    Giet het eimengsel over de pasta en meng direct tot de pasta mooi bedekt is.

  14. 14

    Voeg beetje bij beetje wat kookvocht toe tot de saus een glanzende, romige textuur krijgt.

  15. 15

    Schep de carbonara op borden.

  16. 16

    Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.

  17. 17

    Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!