Skip to content
Jente Een recept van Jente

Spicy Garnalen Spaghetti met Tomaat🍝🍅🌶️🦐

Een heerlijke spaghetti met garnalen in een pittige tomatensaus, perfect voor een avondje uitblinken in de keuken. De combinatie van spaghetti, garnalen en een rijke tomatensaus met een kick van kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Pasta
Gemiddeld
Bakken, Koken
Spicy Garnalen Spaghetti met Tomaat🍝🍅🌶️🦐

Ingrediënten

2 personen
  • 180 gr.
    spaghetti
  • 1 stuks
    rode ui
  • 3 stuks
    tenen knoflook
  • 225 gr.
    gepelde wokgarnalen diepvries
  • 400 gr.
    tomaat uit blik
  • 150 gr.
    cherrytomaten
  • 6 stuks
    kers tomaten
  • 0.5 stuks
    bouillonblokje
  • 1 el
    honing
  • 1 stuks
    rucola (optioneel)

Aan de slag

  1. 1

    Laat de garnalen ontdooien.

  2. 2

    Snijd de rode ui en knoflook en fruit hiervan 1/3 in de pan.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. 4

    Voeg de garnalen toe en breng op smaak met chilivlokken, paprikapoeder, cayenne en karamelliseer met de honing.

  5. 5

    Haal de garnalen uit de pan wanneer ze gaar zijn.

  6. 6

    Snijd de cherrytomaten doormidden en leg de trostomaten met olijfolie, peper en zout in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.

  7. 7

    Kook de spaghetti ongeveer 10 minuten in kokend water en voeg het bouillonblokje toe.

  8. 8

    Fruit de rest van de knoflook en ui aan en voeg de cherrytomaten toe.

  9. 9

    Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout, peper en eventueel chilivlokken.

  10. 10

    Voeg pasta water toe om de saus te verbeteren en laat indikken.

  11. 11

    Voeg de garnalen weer toe aan de saus.

  12. 12

    Meng de spaghetti met de saus en serveer, eventueel met rucola.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!