Spicy Garnalen Spaghetti met Tomaat🍝🍅🌶️🦐
Een heerlijke spaghetti met garnalen in een pittige tomatensaus, perfect voor een avondje uitblinken in de keuken. De combinatie van spaghetti, garnalen en een rijke tomatensaus met een kick van kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar.
Ingrediënten
-
180 gr.spaghetti
-
1 stuksrode ui
-
3 stukstenen knoflook
-
225 gr.gepelde wokgarnalen diepvries
-
400 gr.tomaat uit blik
-
150 gr.cherrytomaten
-
6 stukskers tomaten
-
0.5 stuksbouillonblokje
-
1 elhoning
-
1 stuksrucola (optioneel)
Aan de slag
-
1
Laat de garnalen ontdooien.
-
2
Snijd de rode ui en knoflook en fruit hiervan 1/3 in de pan.
-
3
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
4
Voeg de garnalen toe en breng op smaak met chilivlokken, paprikapoeder, cayenne en karamelliseer met de honing.
-
5
Haal de garnalen uit de pan wanneer ze gaar zijn.
-
6
Snijd de cherrytomaten doormidden en leg de trostomaten met olijfolie, peper en zout in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
-
7
Kook de spaghetti ongeveer 10 minuten in kokend water en voeg het bouillonblokje toe.
-
8
Fruit de rest van de knoflook en ui aan en voeg de cherrytomaten toe.
-
9
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout, peper en eventueel chilivlokken.
-
10
Voeg pasta water toe om de saus te verbeteren en laat indikken.
-
11
Voeg de garnalen weer toe aan de saus.
-
12
Meng de spaghetti met de saus en serveer, eventueel met rucola.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in