Skip to content
Jente Een recept van Jente

Spicy Kaneel Pompoensoep🎃🌶️

Deze heerlijke pompoensoep is een perfecte herfstmaaltijd. Met de toevoeging van kaneel en gochujang krijgt de soep een unieke en pittige smaak. Het is eenvoudig te maken en vol met voedzame ingrediënten.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Soep
Gemiddeld
Fitfood
Koken, Pureren
Spicy Kaneel Pompoensoep🎃🌶️

Ingrediënten

2 personen
  • 1 stuks
    pompoen
  • 1 stuks
    rode ui
  • 3 stuks
    knoflook
  • 2 tl
    kaneel
  • 2 tl
    gochujang
  • 1 stuks
    bouillonblokje
  • naar smaak
    peper
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    chilivlokken

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Snijd de pompoen in blokjes en haal de binnenkant eruit.

  3. 3

    Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper, zout en kaneel.

  4. 4

    Plaats de bakplaat met pompoen in de oven en bak gedurende 25 minuten.

  5. 5

    Snijd ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan.

  6. 6

    Kook water en voeg dit toe aan de ui en knoflook, samen met het bouillonblokje.

  7. 7

    Wanneer de pompoen klaar is, kook je deze nog 5 minuten mee.

  8. 8

    Pureer de soep en breng extra op smaak met gochujang en chilivlokken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!