Skip to content
Karen Een recept van Karen

Spinazieschotel uit de oven

Deze spinazieschotel uit de oven is een heerlijke combinatie van gehakt, ragout, spinazie en aardappelpuree, afgemaakt met een krokante laag geraspte kaas. Perfect voor een gezellige maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Ovenschotel
Makkelijk
Bakken, Oven
Spinazieschotel uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gr.
    gehakt
  • 2 stuks
    bosuitje
  • 1 stuks
    pepertje
  • 2 stuks
    kippenragout
  • 500 gr.
    bladspinazie
  • 1 stuks
    aardappelpuree
  • 100 gr.
    geraspte kaas

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Bak het gehakt met de kruiden, bosui en pepertje.

  3. 3

    Leg het gebakken gehakt in een ovenschaal.

  4. 4

    Schep de ragout over het gehakt, zorg voor een goede laag.

  5. 5

    Verwarm de spinazie, knijp deze goed uit en verdeel over de ragout.

  6. 6

    Leg de aardappelpuree bovenop de spinazie.

  7. 7

    Bestrooi met geraspte kaas.

  8. 8

    Bak de schotel een half uur in de oven.

  9. 9

    Grill eventueel voor een krokant korstje.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!