Sticky Chicken Burgers
Heerlijke sticky chicken burgers gemaakt van kipgehakt, gekruid met een mix van specerijen en afgelakt met een zoete chilisaus. Perfect voor een gezellige maaltijd en eenvoudig te bereiden.
Ingrediënten
-
800 gr.kipgehakt
-
3 teenteentjes knoflook
-
1 handjekoriander
-
1 stuksui
-
1 stuksklein pittig pepertje
-
8 gr.zout
-
5 gr.komijnpoeder
-
6 gr.paprikapoeder
-
6 gr.uienpoeder
-
4 gr.gemberpoeder
-
3 gr.zwarte peper
-
70 gr.paneermeel
-
4 elsweet chili saus
-
1 elketjap manis
-
2 tlsambal badjak
Aan de slag
-
1
Maal de ui, knoflook, pepertje en koriander fijn in een hakmolen.
-
2
Voeg dit mengsel toe aan het kipgehakt, samen met de droge kruiden en het paneermeel.
-
3
Vorm burgers van ongeveer 125 gram per stuk en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
-
4
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
5
Bak de burgers 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10 minuten.
-
6
Zet de grill op de hoogste stand en gril de burgers aan beide kanten voor een paar minuten.
-
7
Maak ondertussen een sausje van de sweet chili saus, ketjap manis en sambal badjak.
-
8
Lak de burgers af met de saus en zet ze nog 3 minuten in de oven op 200 graden.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in