Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Surinaamse Pasta

Deze Surinaamse pasta is een smaakvol gerecht met een rijke pastasaus van gehakt, paprika's en kruiden. De orecchiette pasta voegt een heerlijke textuur toe. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Pasta
Gemiddeld
Bakken, Koken
Surinaamse Pasta

Ingrediënten

4 personen
  • 350 gr.
    half-om-half gehakt
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 1 stuks
    gele paprika
  • 2 stuks
    uien
  • 2 stuks
    tenen knoflook
  • 1.5 el
    pittige ketjap
  • 1.5 el
    chilisaus
  • 1 tl
    kokoskerrie
  • 1 el
    culieet
  • 1 el
    Babel Spicy kruidenmix
  • 1 tl
    pittig paprikapoeder
  • 1 el
    sesamolie
  • 200 gr.
    orecchiette pasta
  • 1 snufje
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de rode en gele paprika in blokjes.

  2. 2

    Snijd de uien in kwart ringen.

  3. 3

    Hak de knoflook fijn.

  4. 4

    Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan of wok.

  5. 5

    Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

  6. 6

    Voeg de kokoskerrie, Babel Spicy kruidenmix en het paprikapoeder toe en bak de kruiden kort mee (ongeveer 1 minuut).

  7. 7

    Doe nu het gehakt in de pan en bak het rul.

  8. 8

    Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de pittige ketjap, chilisaus, culieet en sesamolie toe.

  9. 9

    Roer alles goed door en laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.

  10. 10

    Kook de orecchiette in ruim gezouten water volgens de verpakking (ongeveer 7 minuten al dente).

  11. 11

    Giet af en bewaar eventueel een paar eetlepels van het kookvocht.

  12. 12

    Schep de gekookte pasta bij de gehaktsaus.

  13. 13

    Roer alles goed door en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus iets te dik is.

  14. 14

    Proef en breng op smaak met eventueel extra ketjap, chilisaus of een snuf zout.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!