Surinaamse Pasta
Deze Surinaamse pasta is een smaakvol gerecht met een rijke pastasaus van gehakt, paprika's en kruiden. De orecchiette pasta voegt een heerlijke textuur toe. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
-
350 gr.half-om-half gehakt
-
1 stuksrode paprika
-
1 stuksgele paprika
-
2 stuksuien
-
2 stukstenen knoflook
-
1.5 elpittige ketjap
-
1.5 elchilisaus
-
1 tlkokoskerrie
-
1 elculieet
-
1 elBabel Spicy kruidenmix
-
1 tlpittig paprikapoeder
-
1 elsesamolie
-
200 gr.orecchiette pasta
-
1 snufjezout
Aan de slag
-
1
Snijd de rode en gele paprika in blokjes.
-
2
Snijd de uien in kwart ringen.
-
3
Hak de knoflook fijn.
-
4
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan of wok.
-
5
Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
-
6
Voeg de kokoskerrie, Babel Spicy kruidenmix en het paprikapoeder toe en bak de kruiden kort mee (ongeveer 1 minuut).
-
7
Doe nu het gehakt in de pan en bak het rul.
-
8
Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de pittige ketjap, chilisaus, culieet en sesamolie toe.
-
9
Roer alles goed door en laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
-
10
Kook de orecchiette in ruim gezouten water volgens de verpakking (ongeveer 7 minuten al dente).
-
11
Giet af en bewaar eventueel een paar eetlepels van het kookvocht.
-
12
Schep de gekookte pasta bij de gehaktsaus.
-
13
Roer alles goed door en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus iets te dik is.
-
14
Proef en breng op smaak met eventueel extra ketjap, chilisaus of een snuf zout.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in