Skip to content

Sushi Bowl met Krokante Kip

Deze heerlijke sushi bowl is een perfecte combinatie van krokante kip, verse groenten en romige sauzen. Een smakelijk en kleurrijk gerecht dat eenvoudig te maken is en ideaal voor een snelle maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Salade
Gemiddeld
Bakken, Koken
Sushi Bowl met Krokante Kip

Ingrediënten

1 personen
  • 40 gr.
    sushi rijst
  • 1 stuks
    krokante kipfiletschnitzel
  • 40 gr.
    avocado
  • 40 gr.
    komkommer
  • 30 gr.
    edamame bonen
  • 15 gr.
    julienne wortel
  • 20 gr.
    Japanse style mayo
  • 15 gr.
    poke saus
  • 2 tl
    sushi vinegar
  • 10 gr.
    gebakken uitjes
  • 30 gr.
    mais

Aan de slag

  1. 1

    Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met de sushi vinegar.

  2. 2

    Bak de krokante kipfiletschnitzel goudbruin en knapperig. Laat even afkoelen en snijd in reepjes.

  3. 3

    Snijd de avocado en komkommer in blokjes. Zorg ervoor dat de edamame bonen en julienne wortel klaar zijn.

  4. 4

    Doe de sushi rijst in een mooie kom als basis.

  5. 5

    Verdeel de gesneden kip, avocado, komkommer, edamame bonen en wortel over de rijst.

  6. 6

    Drizzle de Japanse style mayo en poke saus over je bowl.

  7. 7

    Maak het af met een royale hand gebakken uitjes voor de crunch.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!